machetedidactice.com

Machete didactice – ,,Hăinuțe” noi pentru o grupă de prichindei

DSC_1400

Copiii, prin candoarea lor, dar și prin comportament, îți transmit ceea ce simt, în cel mai „crud” mod cu putință.
Pentru ei nu contează nici cine ești, nici ce interese ai, nici diplomația ori mai știu ce convenții sociale!
Ei transmit ceea ce simt fără nici o prelucrare.
De aceea, mă bucur atunci când ne întâlnim și îmi spun „verde-n fata” părerile lor. Până acum nu am avut parte de respingeri, din contra, de fiecare dată s-au bucurat când ne-am văzut, dar mai ales s-au bucurat de machetele didactice cu care am venit în grupa lor, pentru a-i ajuta să-și desfășoare activitățile.
Este adevarat că nu am mers chiar în necunoștință de cauză și că am interacționat înainte cu cea care le stă alături în fiecare zi de grădiniță.
Colaborez cu d-na Paula de ceva vreme. Este un educator tânăr, cu multa implicare ți dorință de nou. Am ajutat-o la diferite inspecții și am reușit să facem echipa bună de fiecare dată.
Evident că cei mai câștigați din aceste demersuri au fost prichindeii de la grupă, care au avut parte de machete inedite.

DSC_1402  DSC_1403

La început de nou an școlar s-a dorit ca grupa să fie primenită și  așa au apărut acești copilași.
Atât fetița cât și băiețelul au dimensiuni mari, peste 1,50 metri dar asta și pentru că așa a cerut peretele pe care au fost montați.
Sunt veseli și plini de culoare. Pot fi completați cu diferite elemente pe care să fie afișat ceea ce se dorește, mesaje, lucrări sau chiar diplome.
Pot fi poziționati în așa fel încât copiii să aibă acces la ei, putându-se completa Calendarul naturii sau chiar Responsabilitățile în grupă pe niște buline sau norișori sau orice alta formă, așa cum am mai prezentat într-o postare anterioară.
Ceea ce contează cel mai mult este faptul că, micuții vin într-un cadru schimbat din punct de vedere al decorului și exista sentimentul de nou și de curațenie.

DSC_1401

Ambientul, arătând diferit față de anul trecut, le dă un sentiment de bucurie.
Pe cine nu încântă așa ceva?

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – ,,Hăinuțe” noi pentru o grupă de prichindei”

%d