Dacă e toamnă, subiectele au acoperit acest anotimp. Și se pot crea secvențe atât de interesante în care se realizează dezvoltarea vorbirii prin alcătuirea de propoziții atunci când se răspunde la o întrebare și nu numai. Despărțirea cuvintelor în silabe este o altă etapă pe care se insistă foarte mult. Dialogul care se înfiripă are rolul de a aduce în atenția lui mai multe cuvinte pe care chiar dacă nu le poate rosti le înțelege. De asemenea, am grijă ca la fiecare întâlnire să existe cuvinte noi pe care le explic pentru ca mai apoi să le folosim alcătuind diferite propoziții.
Poveste care nu lipsește de la nici o întâlnire este una care să atingă subiectul pe care-l avem în atenție, neocolind poveștile pe care deja le-am analizat. Bunăoară, astăzi am readus în atenție o poveste pe care am mai citit-o, bucurându-mă că s-a putut participa la un dialog mai „cărnos” personajele principale și acțiunea nefiind uitate. E drept că am mers mai departe pe firul ei aplecându-ne asupra altor aspecte noi.
La capitolul colorat, cel pentru care există afinități speciale, nu doar s-a colorat ci s-a identificat cifra scrisă și culoarea care trebuia folosită.
Nici când a venit vorba de decupat nu au fost comentarii, din contra. Odată s-a decupat pentru a obține din jumătăți întreg.
Apoi s-a decupat pentru a efectua un colaj din frunze uscate. Un cerc s-a folosit pe post de bază.
Pe el au fost lipite frunze de cireș, uscate în prealabil. S-au decupat apoi frunzele pentru a avea forma de cerc în mijloc desenându-se un copac plin cu roadele toamnei.
La capitolul experimente, Fantomele dansatoare și-au făcut apariția. Toate etapele efectuării experimentului au fost făcute de copil, eu neintervenind deloc ci doar supraveghind. Insist mult pe aceste experimente pentru că acoperă atât zona senzorială cât și îndemânarea, cei mici trebuind a fi atenți atunci când manevrează substanțele precum și ce anume se petrece când ele sunt amestecate.
Câteodată mirarea lor este atât de mare încât inima mea se umple de bucurie, dorind a repetat iar și iar experimentul. E drept că la vârste mici nu se pot folosi substanțe periculoase pentru că cei mici au reacții spontane, neprevăzute, însă sunt suficiente cele care pot fi manevrate în siguranță. Încercați și veți vedea ce energie vine dinspre cei mici. Merită tot efortul dacă așa-l considerați cu toate că nu este.