Dulce pentru papilele gustative. O cofetărie care mi-a ieșit în cale în plimbarea mea din mijlocul zilei într-un Cluj inundat de soare. Nadiniere Macarons, un loc dichisit și plin de culoare care vine să bucure ochii pentru că de papilele gustative se ocupă prăjiturile din galantar, oferta fiind destul de variantă.


La Nadiniere am putut savura nu doar prăjitura ci și cartea pe care am cumpărat-o de la librăria Universității, una peste care m-am aplecat preț de câteva ore după.

Muzeul de Artă a reprezentat un popas interesant, cu toate că locația nu mi-a plăcut atât de tare. De ce? Pentru că totul arăta atât de vechi și ponosit, un aspect neîngrijit și inadecvat pentru niște exponate atât de valoroase.
„Palatul Bánffy din Cluj – clădirea Muzeului de Artă Cluj-Napoca – este cel mai important edificiu baroc din Cluj-Napoca şi unul de referinţă pentru arhitectura de secol XVIII din România, decoraţia arhitecturală în piatră fiind completată cu o serie de sculpturi cu valoare artistică deosebită realizate de Anton Schuchbauer. Clădirea este înscrisă la prima categorie (A) în lista clădirilor de patrimoniu arhitectural şi artistic naţional al României.”
„În prezent, palatul este proprietate publică a judeţului Cluj şi se află în administraţia Muzeului de Artă Cluj-Napoca.
Palatul Bánffy este compus din patru aripi dispuse în jurul unei curţi interioare rectangulare. Dinspre stradă, accesul pe latura principală (dinspre Piaţa Unirii) se face pe o galerie triplă, monumentală, cu deschidere spre încăperile principale ale palatului, aflate în aripa vestică. Aceasta scară cu trei rampe, fiecare dintre acestea având lăţimea de 2 m, este cea mai mare de acest fel din Transilvania.”

Am văzut și o expoziție temporară cu ii din diferite zone ale țării confecționate de Laura Feneșan.
Orașul a fost mai aglomerat astăzi față de ieri semn că lumea așteaptă Untold-ul. Nu și eu.