machetedidactice.com

Tristă zi

Am avut inspirația ca să aduc în atenția fiului meu cel mic personajele lui Spiridon Vangheli. Mi-aduc aminte, cu lux de amănunte, starea de atunci și ce efervescență era într-un grup de mămici din care făceam parte. Procuram cărțile cu greu și aveam anumite scamatorii pentru a le aduce acasă însă așa am întâlnit personaje care ni s-au lipit de suflet unele dintre ele fiind și cele ale lui Spiridon Vangheli.

Astăzi, scriitorul moldovean a plecat dintre noi însă vreau să-i mulțumesc pentru povești și pentru amintirile neprețuite pe care le-a înlesnit.

Activități educative copii – Ce bine ne înțelegem noi cu Ciuboțel. Doar grăim la fel!

Zece ani au trecut de atunci. Și câte s-au petrecut între timp.
Ori azi cea mai tristă zi pentru Ciuboțel și Guguță. Suntem alături de ei.

Nu vreau să închei înainte de a vă invita să ascultați un interviu pe care domnul Petre Crăciun i l-a luat. Iată prezentarea:
Am ajuns la marele scriitor de literatură pentru copii Spiridon Vangheli în ziua de 28 aprilie pentru a-i înmâna Premiul Opera Omnia al Filialei de Literatură pentru copii din cadrul Uniunii Scriitorilor din România.
Am fost însoțit de colegul meu de filială, poetul Sergiu Afanasiu și de scriitorul Marcel Manea, PR-ul recentului Festival Dimineața cuvintelor.
A fost o întâlnire extrem de caldă, de peste o oră, cu părintele lui Guguța.

„Au venit românii mei”

Așa ne-a întâmpinat duminică seara marele scriitor Spiridon Vangheli, când am fost împreună cu Sergiu Afanasiu și Marcel Manea.
Părintele lui Guguță, cel mai tradus scriitor pentru copii de limbă română, ar fi meritat o mai mare atenție din partea autorităților culturale din România. Ajuns la 92 de ani, scriitorul născut în Regatul României, a continuat să spere că într-o zi se va întâmpla asta. Și s-a întâmplat, pentru că poveștile (și cele scrise de dânsul și cele scrise de noi) au întotdeauna un final fericit.

Lasă un răspuns