machetedidactice.com

„Sânziana năzdrăvana” găsește Rainbow Land * Atelier 4 – 6 ani

În această vacanță, de schi cum se pare că se numește, noi ne-am gândit să schiem printre flori că tot se simte primăvara într-un mare fel. Nu știu cum a fost pe la voi dar aici a fost o zi foarte frumoasă chiar dacă a bătut vântul cam tare. De dimineață m-am întâlnit cu câțiva copilași la Rainbow Land dornică de a le împărtăși altă poveste pe care să o folosim mai apoi postament pentru niște activități ce parcă nu mai suportau amânare.

Sânziana năzdrăvana a venit să continue seria Întâmplărilor drăguțe cu animăluțe și dacă nu o știți o puteți afla ascultând înregistrarea de mai jos.

https://www.youtube.com/watch?v=sMbFm4ej-qA

Pentru câțiva dintre participanți întâlnirea a adus zâmbete pentru că deja cunoșteau personajele curioși fiind a afla ce au mai făcut. Au povestit și colegilor lor despre Violeta discreta pentru a fi în temă și a nu rămâne în necunoștință de cauză.  Cuvintele necunoscute au fost deslușite printre ele aflându-se mustra, prizonieră, temniță, scorbură, tânguie. Pe altele le-am despărțit în silabe ori le-am alintat.

Dacă e cu și despre albine am adus în atenția prichindeilor mierea produsă de ele vorbind despre beneficiile ei, dar mai ales analizând-o. Ce au constatat? Că este dulce, foarte aromată. Au observat că este lipicioasă, vâscoasă (nu curge ca apa), are culoare gălbuie.

Pentru unii dintre copilași un pliculeț de 15 grame nu a fost de ajuns.

N-am ratat un dialog despre gusturi înșirând alimente care au gustul dulce ca mierea dar și amar, acru ori sărat. La acru s-au  adunat cele mai multe,  credeți-mă pe cuvânt.

Nu era firesc ca cei mici să afle mai multe despre albinuța care poate face ceva așa delicios? Am intuit asta și am desfăcut-o la propriu pentru ca mai apoi să poată fi recompusă, asta fiind trambulina unei secvențe matematice. Minunate momente la care au participat toți într-o efervescență binefăcătoare.

O planșă foarte utilă.
Rezolvi cerința dacă ești atent.

După această etapă am trecut la una în care am îmbinat tactilul cu îndemânarea.  Pe o movilă de spumă de ras copiii au scris cifre și litere și-ar fi durat mult dacă ar fi fost după ei.

Odată strânsă fața de masă am oferit copiilor ceva de decupat pentru a rezolva o fișă.

Meștereala întâlnirii a fost una în care copilașii au avut de făcut o albinuța folosind o farfurie de carton și câteva foi colorate din care să construiască celelalte părți componente adică aripi, antene, dungi, ochi. Pentru că am uitat burețeii necesari picturii, am schimbat socoteala de acasă și asa am propus copiilor să coloreze albinuta cum doresc ei. Și ce a ieșit, ca de fiecare dată a bucurat și mirat pentru că trebuie să recunosc asta.

Un model, doar un model pentru că fiecare a avut libertatea de alege cum să o facă.
M-aș bucura dacă ați scrie la ce credeți că s-a gândit cel care a confecționat-o.

Povestea poveștilor de la Rainbow Land continuă. Vă așteptăm!

 

Lasă un răspuns

%d