machetedidactice.com

Anul 2023 în pagini de carte

Câteva zile și gata! anul se termină.
Și ce an am mai parcurs!
Și ce întâmplări mi-au fost date să trăiesc cum nici nu bănuiam.
Ce schimbări radicale pe care nimeni nu m-a întrebat dacă le doresc ori dacă-s pregătită să le cuprind.
Nimic!
Doar realitatea și: Hai să văd cum le joci p-astea!

Toate cele petrecute nu aveau cum să nu afecteze și procesul de lectură, drept pentru care am avut două luni – octombrie și noiembrie – în care n-am putut citi nimic. Și nu pentru că nu am încercat ci pentru că nu am priceput nimic din ceea ce-am citit. Asta a venit să accentueze starea de disperare și confuzie în care mă aflam, drept pentru care m-am oprit pentru un timp.

Puțin câte puțin și încetul cu încetul lucrurile se așază, nu în matca lor ci oarecum diferit însă neavând altă soluție decât a continua să trăim, procedăm și noi ca atare unele lucruri reușindu-ne altele nu.

Am adunat cărțile anului 2023 în fața bradului și am depănat poveștile pe care le-am țesut împreună. Unele dintre ele pe tăpșanul verilor mele, altele în Paradisul verilor mele, la malul mării ori în Dumbravă, la Nada Florilor ori în mașină parcurgând kilometri până la destinație, nefiind eu șoferul. Cu bucurie am constatat că am reținut multe, dar multe amănunte din ele, făcând tot soiul de legături cu cele întâmplate în viața mea la momentul lecturii. Gândurile acestea le puteți afla dacă vizionați clipurile de mai jos.

Acesta este anul 2023 în pagini de carte în ceea ce mă privește. Fericită să mărturisesc că și datorită Clubului cititorilor de cursă lungă orizontul meu s-a mărit și nu doar că s-a mărit, dar a câștigat în profunzime dând curs provocărilor lui. Oamenii pe care i-am întâlnit în acest club de lectură au adus cititorului din mine valențe noi, culoare pe care nu credeam că pot păși în ceea ce privește o scriitură, întâlnirea cu nume noi care promit ori deja înseamnă ceva pentru literatură noastră.

Dacă-mi doresc ceva este să fiu sănătoasă să pot intra în noi și noi stări pe care cărțile le ascund între copertele lor. La mulți ani, cititorule drag!

Lasă un răspuns

%d