machetedidactice.com

Începi ziua cu foioase și o termini la malul mării * Clacton on Sea

Încă o zi începută în campus într-o toamna împrietenită la cataramă cu vară pentru că altfel nu se explica temperaturile astea aici, acum.

Un răsărit de soare mai strălucitor c-am alte zile.

Campusul universității fiind plin de oameni care participă la o conferință mi-a șoptit că e mai indicat să-mi beau cafeaua de dimineață mai devreme ca de obicei și natura ademenindu-mă să o fac. Și așa, într-un cadru specific pădurii de foioase am admirat niște ghinde mari și grase, unii copaci având la baza lor rămășițele unor adevărate festinuri.

O punguță plina de ghinde am adunat cu gândul la copiii cu care peste câteva zile mă întâlnesc asta pentru că începe școala și odată cu ea și atelierele. Slava domnului!

Nu-i așa că n-ați mai văzut ghinde mai frumoase că astea?

E interesant cum parcul acestei universități a menținut un întreg ecosistem, astăzi întâlnind pe lângă viețuitoarele mai vizibile, un iepure și-o căprioară. Despre veverițe, gâște, arici, rațe, lebede și multe alte înaripate pe care nu le cunosc nu mai pomenesc, prezența lor fiind extrem de vizibila, multe dintre ele fiind obișnuite cu oamenii venind fără frica a le mânca din palmă.

După amiaza, sub un soare torid, am hotărât să mergem la Clacton on Sea, un loc pe care-l mai vizitasem în trecut însă într-o perioada a anului mai răcoroasă. Era atât de multă lume acum, că nu m-am așteptat la așa ceva.

Clacton-on-Sea este un oraș în comitatul Essex, regiunea East, Anglia. Orașul se află în districtul Tendring a cărui reședință este. Clacton-on-Sea, cel mai mare oraș de pe Essex Sunshine Coast, este o stațiune de pe litoral plină de viață, accesibilă.
Stațiunile de pe litoral nu devin mult mai iconice decât Clacton. În timp ce alte orașe stațiuni din Anglia s-au estompat, s-au descuiat și și-au închis ușile, Clacton a reușit să țină pasul cu vremurile – iar astăzi debarcaderul este încă la fel de plin de viață și de distractiv ca întotdeauna.

E o întreaga industrie de divertisment, jocurile carnaval fiind extrem de căutate.

Câteva ceasuri bune am redevenit copil dând curs provocării lui Luca.

M-a scuturat cât pentru un an întreg.

Nu puteam refuza oferta de a ne scălda în apă Mării Nordului apa fiind acum caldă. Scoicile, melcii și pietrele in culori atrăgătoare au fost culese cu mare drag.

Am încheiat o zi din care nu pot alege o secvență preferată pentru că marea majoritate au fost la superlativ.

Și nu exagerez cu nimic când afirm asta!

Lasă un răspuns

%d