machetedidactice.com

De pe marginea piscinei

E miezul zilei iar eu sunt la piscină pitită sub o umbrelă. Nu știu câți ani au trecut de când nu am mai procedat așa, însă nu are importanță de ce am ales acum să fiu aici.  La piscina hotelului e multa veselie. Oameni care tocmai au sosit, tineri și bătrâni deopotrivă, se scaldă în apă răcoroasă și curată. Nu sunt din România ci din Rusia, Turcia, Ucraina rostirile lor amestecându-se, eu pricepànd doar limbajul trupurilor, semnelor.

Mă uit ei și mă bucur de bucuria lor, una autentică, zgomotoasă care emana prin toți porii. Copii care sar neîncetat în apă chiuind de fericire. Bătrâni care se lasă cărați pentru a se răcori, soarele fiind foarte puternic la aceasta oră. Din când în când vin la șezlonguri și ronțăie diferite chestii: sticksuri, grisine, biscuiți. Unii beau licori colorate ori ling înghețate înghesuite în cornete prea mici.

Nu pot omite modul cum arată trupurile lor, cele mai multe deformate din pricina kilogramelor în plus. Sunt multe asemenea trupuri, prea multe, ele văicărindu-se în felurite moduri.

Fugind în trecut am căutat amintiri legate de această stare, a formei trupurilor și nu-mi aduc aminte nimic; nici că-s slabe, dar nici grase și mă gândesc că atunci nu mă interesa acest aspect. Acum e invers, mă interesează chiar foarte tare eu însămi ducând o luptă în acest sens în diferite momente ale vieții. Știu ce greu este să ții sub control greutatea corporală și mai știu ce disciplina trebuie să ai pentru a te menține în parametri. Știu ce repede poți pierde lupta și ce greu este să te mai motiveze ceva în acest sens.

Nici în apa mării lucrurile nu stau diferit ea primind cu dărnicie pe toți grași ori slabi, mici ori mari, cu tot soiul de chestii pe piele, dar cred că toată lumea știe ori a văzut. Personal, am o problemă în ceea ce privește ciuperca unghiilor, considerand-o a fi extrem de periculoasă mai ales la piscine. Însă oamenii sunt de toate felurile și nu ai cum gestiona problema, eu una alegând să nu fac baie în piscină pentru că așa e mai simplu cu toate că nici asta nu reprezintă o garanție.

În altă ordine de idei, nu am mai ajuns astăzi la Maria, reprogramând vizita, dar am intrat dimineață în apa mării, una limpede fără meduze, crabi ori alge și foarte caldă. Valurile erau atât cât trebuie pentru a masa privirea, zgomotul produs de ele mângâind timpanele.

Am asistat și la o secvență inedită când un bărbat echipat într-un fel anume a intrat în apă să prindă nu știu ce.

Cu un harpon, o nadă și un cuțit domnul nu a prins nimic, dar pregătirea a fost interesantă.

Era ciudat dacă ar fi ieșit cu vreo lighioană mai ales că era ceva lume în apă.

L.E.

După cina am făcut cu tânărul o plimbare pe faleză, dialogul nostru fiind unul foarte subțire, fiecare adâncit în propriile probleme, căutând rezolvări cât mai simple.

Lasă un răspuns