machetedidactice.com

Un duplex ca în zi de sărbătoare

O zi, aș fi dorit să spun, ca oricare alta doar că nu a fost așa. Motivul este unul care a venit de unde nu m-am așteptat însă trebuie că nu mereu vorbele se așază așa cum crezi tu că ai merita ci dimpotrivă. Pentru că nu e nevoie să lovești un om cu barosul ca să-l spulberi, e suficient să folosești cuvintele potrivite și-l faci K.O.
Cum procedezi după?
Mai întâi trebuie să-ți revii în simțire pentru ca mai apoi, odată dezmeticit să analizezi ce anume s-a petrecut. După ce și aceste detalii sunt cunoscute te hotărăști cum să procedezi. Am învățat că nu e bine să o faci pe loc, atunci când totul e sub imperiul nervilor și a emoțiilor aflate la un nivel foarte înalt ci trebuie să aștepți să treacă unda de șoc pentru că vei proceda diferit, cu siguranță. La nervi se spun multe pe care mai apoi nu ai cum le retracta așa că așteptarea e cea mai indicată. Și trebuie să ai puterea de a aștepta.
Știu ce să fac și voi pune în practică la momentul oportun, dar mâhnirea e una fără seamăn, fără seamăn!

Din alt unghi, ziua a fost darnică reușind a termina cartea, Dulcele bar reprezentând o scriitură aleasă. Am subliniat multe pasaje din ea, revenind asupra lor mai târziu, căutând și niște cărți la care face autorul referire, lucru valabil și în ce privește niște melodii, Frank Sinatra fiind interpretul cel mai des pomenit.

   

Nu știu de când nu m-a mai prins citind în pat ora 12:00, într-o zi de duminică. Pe măsură ce mai citesc o carte care-mi răscolește sufletul mă cuprinde un singur regret acela de a nu mai avea timpul necesar pentru a le parcurge pe toate, măcar pe cele pe care continui cu îndârjire să le cumpăr.
Viața mea ar fi fost diferită dacă o parte dintre ele mi-ar fi ajuns în atenție mai devreme însă acum nu mai pot face nimic. Continui demersul încercând a-l împrăștia în cât mai multe direcții poate cineva aflat la început de drum să ia aminte.
După amiază am ieșit afară, într-o plimbare care s-a întins pe câțiva kilometri bucuria fiind deplină pentru că nu am fost singură, Răzvan fiind partenerul meu de drum. Faptul că știu locurile de acolo, de la el de acasă, mi-a creat o stare de bine, mai ales că-mi plac tare, tare mult iar primăvara se vede mai frumos acolo, e mai verde decât e acum aici. S-a topit zăpada, dar e rece, natura având de suferit în urma căderilor de zăpadă. Însă natura are puteri miraculoase și după ce se va regrupa știu că va fi bine.
Câteva imagini de la Colchester.
   
Nada Florilor arată acum așa cum se vede mai jos.
 
https://www.youtube.com/watch?v=Y_t2gNCXYbY

Lasă un răspuns

%d