machetedidactice.com

Picătura Picurici și nehotărârea ei

Săptămânile trecute am primit o solicitare de la o doamnă cu care am mai colaborat, de datat aceasta fiind nevoie de niște machete care să îmbrace o poveste, una folosită în cadrul unui Cerc Pedagogic. În poveste este vorba despre o picătură, Picurici, care era nemulțumită de faptul că era incoloră.

O ploaie a trimis-o pe pământ iar ea a fost încântată de culorile pe care le-a văzut aici. Întâlnirea cu o zmeură a determinat-o să creadă că i-ar sta tare bine dacă ar avea culoarea roșie, așa dar a rugat-o pe aceasta să-i împrumute puțină culoare din ea. Iar Zmeurica i-a îndeplinit dorința.

Fericită, Picurici a plecat mai departe, dar după câteva minute s-a întâlnit cu Afinuța. Văzându-i culoarea a cuprins-o îndoiala și a rugat-o să-i dea și ei puțină culoare, crezând că ar arăta mai bine dacă ar fi albastră.

Bucuroasă că a putut schimba culoarea și mândră tare de asta a plecat din nou la drum iar el i-a scos-o-n cale pe Portocala. Și, previzibil, și-a dorit a fi colorată exact ca ea, menționând că-i place foarte tare cum arată soarele și ar vrea să-i semene.

Finalul poveștii este unul pe care vă rog să-l confecționați după cum doriți, uzând de inspirația pe care o aveți.

Va rămâne Picurici incoloră?
Va alege o singură culoare?
Va arăta ca un curcubeu?
Depinde de voi, doar de voi!

Lasă un răspuns

%d