machetedidactice.com

E vremea analizelor

Sunt o femeie responsabilă în ceea ce privește sănătatea și bunele practici legate de ea. Am un medic de familie, de ani de zile, de fapt am avut mereu de când m-am născut, în casa părinților mei existând așa ceva. Nu unul ci mai mulți care vegheau la sănătatea noastră. Fac parte din modul meu de a trăi și de a înțelege viața iar eu, la rându-mi, am imprimat acest învăț băieților mei. Mergem anual la controale medicale de tot soiul iar fiii mei știu că medicul reprezintă un aliat și nu un dușman. Iar acest exercițiu îl practic de ani de zile în compania unor oameni pe care-i respect, iubesc și în care am încredere.

Am ceva zile de când sunt clienta cabinetelor medicale în dorința de a afla ce anume nu este în regulă cu organismul meu. S-a ajuns la stadiul la care dacă nu ai bani, mori cu zile. Însă pe lângă asigurarea obligatorie de sănătate am făcut și altele, suplimentare care să ne ajute să fim funcționali cât mai multă vreme.
La unul dintre cabinete, acolo unde am fost să fac un RMN-ul de coloană lombară, am aflat că un sumar de urină este 60 lei iar un exudat faringian, cel pe care l-am solicitat eu, este la fel. Rezultatul acestui exudat a arătat că în gâtul meu nu s-a putut identifica nici un streptococ, stafilococ ori ciupercă, asta în ciuda faptului că am o laringită recurentă care-mi dă multă treabă nereușind a-i da de hac.

RMN-ul de coloană lombară are un rezultat care se pare că mă va catapulta pe o masă chirurgicală, fiind nevoie de niște șuruburi care să fixeze coloana pentru a nu mai permite alunecarea. Am trimis filmele unui specialist, un medic primar neurochirurg care să le analizeze și să dea verdictul final. Oricare ar fi el, mie nu-mi este frică și voi proceda în consecință.
Dintotdeauna mi-au plăcut provocările pentru a vedea cum anume mă descurc. Uneori a fost bine, alteori nu a fost, însă viața nu despre asta este? Despre putințe și neputințe? La analizele de sânge pe care le-am făcut nu am aflat toate rezultatele. Unele au sosit, altele nu însă cam știu cum mă poziționez. Sunt în perioada în care trec prin tot soiul de transformări hormonale (bine, la mine țin deja de șapte ani) care au tot felul de manifestări cu tot soiul de repercusiuni, dar asta este. Ce pot și ține de mine, fac, ce nu continui să caut.

Am un medic de familie adevărat, un om pe care mă pot baza oricând și la orice oră. E o doamnă pe care o consider a face parte din familie, un profesionist adevărat, un înger. O minune de om care știu că nu ne va lăsa la greu. Și în treizeci de ani am avut nenumărate ocazii de a testa această relație. Sunt mai mult decât fericită că este lângă noi și o respect și iubesc din tot sufletul meu. Numele acestui om special este Veselovschi Maria Magdalena!

Acest om înger îmi dă mie o siguranță pe care nu o pot descrie în cuvinte. E aici mereu lângă noi și știu că asta se petrece în mai multe case în care dumneaei veghează la sănătatea tuturor membrilor.

Cam asta este activitatea mea de acum. Analize, medici, căutări de rezolvări pentru a putea merge mai departe. Și voi face tot ce ține de mine pentru a sta cât mai mult lângă cei pe care-i iubesc.

Lasă un răspuns

%d