machetedidactice.com

S-a revenit la școală pentru a se face testul. Semestrul s-a gătat

În bula noastră, după 9 zile de stat acasă pe motiv de virus în comunitate școlară, s-au reluat cursurile, acum, pe final de semestru I. Suntem atinși de un soi de răceală, care ne-a lăsat fără glas, pe mine recurent. Nu avem febră, nici dureri de mușchi, nici muci doar o durere de gât sâcâitoare și o lipsă a graiului. Ne-am făcut teste în fiecare zi și până acum, fără nici o undă de îndoială, toate au ieșit negative. Atât teste de salivă cât și nazale. Am auzit mai multă lume care se plânge de această laringită, masa celor suferinzi fiind destul de largă. E ceva, un virus, dar nu știm cum îl cheamă, încă.

De dimineață s-a plecat la liceu. E foarte frig, mult mai frig ca ieri, doar că nu mai bate vântul ceea ce pentru mine face frigul mai acceptabil.

Voi vedea ce și cum se petrece acolo, în condițiile în care orașul nostru este în scenariu galben, reședința de județ fiind în roșu. Știu de la doctorița noastră că este multă lume bolnavă, așa cum am mai primit semnale de la prietene care lucrează cu copiii și situația este la fel și în școli ori grădinițe. Indiferent cum se așază, important este să trecem peste pentru a merge mai departe că mai este treabă de făcut în această haltă a existenței noastre.

Mai am multe de dăruit și multe de făcut și știu că pot interveni în bine în unele locuri, făcând acest fapt cu inima deschisă și sufletul pe masă.

Revenind la frig, eu nu-l iubesc deloc, dar deloc. Am  o relație cu el deficitară și am încercat de-a lungul timpului să-l fac mai acceptabil, doar că nu am prea reușit. Am suferit de frig în copilărie, nu-mi aduc aminte nici o perioadă din an când să stăm în casă cu mânecă scurtă, anii 80 fiind unii plini de frig și umezeală. Nu am uitat treningurile groase pe care ni le aducea tata, cele care aveau pe dos un puf așa cum aveau izmenele (cei care sunt de vârsta mea ori apropiați știu despre ce vorbesc). Le spăla mama la mașina de spălat și dura o veșnicie până se uscau prindeau un iz de stătut care mi s-a lipit de creier. Nu am uitat nici un detaliu al acestor treninguri, nici culorile nu mai vorbesc de imprimeuri care erau la mare modă atunci, ca și acum de altfel.

Fabrica suceveană ce le confecționa se numea Zimbrul, fiind renumită mai ales pentru treningurile sale de bumbac și flanelele cu imprimeuri. Modelele largi, constând în pantaloni tip burlan și bluza cu imprimeuri, puteau fi procurate doar pe sub mana: în acele timpuri cenușii, arătau 100% occidental. Fabrica a falimentat la începutul anilor 2000, pe locul ei ridicându-se un supermarket, ce altceva?!

Am avut un episod într-o iarnă în care am stat blocată în zăpadă aproape o zi întreagă. Am avut norocul de a avea rezervorul plin și huse pe scaune. M-am învelit cu ele la un moment dat și mi-am făcut nevoile într-o pungă. M-a scos o wolă când nu credeam că mai am scăpare și vreau să spun că așa stare nu am mai trăit până atunci și nici de atunci. Nu știu cum e să suferi de cald, că niciodată nu mi-a fost prea cald, dar știu cum e să suferi de frig.

Acum, de când cu isteria asta cu energia electrică și gazul, cu prețurile astea de nu mai înțelegi nimic, am mai scăzut temperatura la centrală cu 1 grad, adică de la 22 de grade la cât era setată am mutat-o la 21 de grade. Nu știu dacă e disconfortul termic ori cel mental, cert este faptul că am o stare, legat de acest aspect, care mă irită.

Facturile care au venit până acum sunt în parametri, nu e nimic schimbat, dar ce văd în jurul meu e chiar de speriat. Vorbeam astăzi cu o prietenă dragă mie și-mi spunea că după ce au primit facturile care au depășit câte 1000 de lei fiecare gaz/energie, stau în casă la 19 grade. Păi, cum vine asta, frate?! Eu și nu doar eu, am mai trecut prin nebunia de a sta înfofolită și nu mă gândeam că se va repeta însă istoria se repetă, nu-i așa?

Dar să mă întorc în timp treizeci și ceva de ani după ce euforie a fost în decembrie 89 nu credeam așa degrabă.
Poate fi și mai rău?
Poate, evident!
Iar toate datele de acum cam asta spun și nu doar când vine vorba de utilități ci la atât de multe domenii.
Îmi doresc să mă înșel, amarnic să mă înșel!

L.E. A venit rezultatul testului.

Rezultatul testului efectuat în data 12-01-2022 este NEGATIV. Va recomandam sa respectati in continuare masurile de preventie.

Le vom respecta, ca și până acum.

Lasă un răspuns

%d