machetedidactice.com

„O floare în zăpadă” de Tracey Corderoy & Sophie Allsopp

Seara de ieri a fost una atât de specială, fulgii dând un adevărat spectacol. Vântul i-a însoțit și le-a înlesnit o coregrafie greu de reprodus.

E foarte adevărat că după o oră de stat afară am revenit în casă mai udă decât mi-aș fi imaginat, semn că fulgii nu erau doar ei ci aveau niște parteneri în stropii de ploaie, mulți ce-i drept, dar camuflați de fulgi. Din nou, mi-au revenit în minte secvențe petrecute alături de băieții mei într-o vizită la Londra, într-un început de primăvară capricioasă. Atunci am stat mai mult uzi din pricina precipitațiilor care erau sub formă de ninsoare ori ploaie, ceea ce nu ne-a împiedicat să vizităm ce aveam în plan.

Revenind la ziua de ieri, mi-am adus aminte de o poveste de sezon, una care e mai diferită de restul poveștilor. Numele ei este O floare în zăpadă și nu de multă vreme a poposit în biblioteca noastră. Poate părea bizar că încă mai cumpăr cărți pentru copii, dar îmi dau toată silința să fiu la curent ce mai apare pe piața noastră pentru ca mai apoi să le duc în fața copiilor cu care mă întâlnesc. Rar, e drept.

Uneori, când îți dorești atât de mult ceva, uiți să vezi că ce este prețios se află chiar în fața ta. Așa se întâmplă cu fetița din această poveste. Luna are cel mai bun prieten, Ursul. Fac totul împreună, chiar și răcesc! Dar când frumoasa floare pe care i-o dă moare, ea devine atât de tristă încât el pornește într-o lungă călătorie pentru a-i găsi alta. În timpul în care Ursul este plecat, Luna își dă seama că îi este tare de dor de el.

Dacă aveți senzația că Ursul poate speria pe copilașul care ascultă poveste, veți vedea că nu este așa.  Pe măsură ce povestea progresează, îl va îndrăgi peste măsură.
Ilustrațiile sunt captivante și realizate frumos în culori pastelate. Efectul de culoare aurie de pe coperta frontală este cireașa de pe această carte superbă. Vă invit să ascultați povestea și sunt convinsă că va ocupa un loc aparte în inima voastră, într-o iarnă care pe alocuri este chiar veritabilă.

 

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “„O floare în zăpadă” de Tracey Corderoy & Sophie Allsopp”