machetedidactice.com

„În lumea poveștilor” * Proiect didactic pentru activitate integrată

E vremea inspecțiilor și a frământărilor în căutarea unor variante care să implice copiii și să-i facă curioși în a participa la tot soiul de activități.
Pentru că vacanța de iarnă se apropie cu pași repezi, multă lume are programate inspecțiile fie că sunt ele de grad II ori I, Cercuri pedagogice ori Comisii metodice.
O provocare pentru mine a fost aceea a confecționării materialului unui proiect de grad II. Proiectul în puteți găsi mai jos și dacă-l parcurgeți, veți înțelege ce anume am meșterit eu.

AI-DLC+DOS Povești

Am avut de construit cadrul unde să se desfășoare aceste povești, personajele din ele ajungând la un moment dat a ocupa pozițiile aferente.

Am meșterit mai mulți copaci care pictați să redea anotimpurile în care se desfășoară acțiunea.

Pentru că sunt mai multe anotimpuri, am ales să reprezint întocmai acest lucru.

Se poate observa lesne, foarte clar delimitat, scena poveștii Ursul păcălit de vulpe, prezența lacului înghețat, dar și a copacilor poleiți de zăpadă oferind repere clare.

Personajele le-am printat, laminat, decupat și le-am fixat pe un băț.

Siluetele au fost realizate și alb negru pentru că pe cele color copiii au avut de rezolvat cerința: să folosească corect materialele și tehnicile de lucru învățate, asamblare și lipire realizand siluetele din poveste pe baza reîntregirii imaginii.

     

   

O altă etapă a activității a fost aceea în care cei mici trebuiau să recunoască personajele din poveşti după versuri și să le plaseze în tabloul de poveste corespunzător. Gruparea personajelor în funcție de trăsăturile lor în personaje pozitive și negative.

Acum totul este de domeniul trecutului, lecția terminându-se în bune condiții și cu calificativ maxim. La cât s-a muncit și analizat în cel mai mic detaliu nici nu avea cum fi altfel. Felicitări doamnei și copiilor pentru implicare și determinare! Poate spune cineva că s-a săturat de povești?

Lasă un răspuns

%d