machetedidactice.com

Cartea – o constantă a vieții multora dintre noi

Am adunat ceva ani în care am avut răgazul să văd tot soiul de case locuite de fel de fel de oameni. În marea lor majoritate, casele adăposteau cărți care mai de care mai interesante din domenii extrem de diferite. La fel de adevărat este faptul că am intrat și în case în care nu era nici o carte și am încercat, cât am putut și am simțit că pot avea permisiunea fără a deranja, să aduc în atenția lor cu diferite ocazii câte un exemplar. Și din fericire nu ai cum nu găsi ceva care să meargă la suflet.

În ceea ce privește copiii e altă problemă. Ei pot fi formați mai ușor și îndreptați spre această lume fascinantă, dar e nevoie de perseverență, determinare, constanță și iubire. Da, foarte multă iubire învelită în calm. Suntem înconjurați de povești, fiecare dintre noi este o poveste și are de spus alte povești care de cele mai multe ori bat orice scenariu ori film.  Copilul are nevoie de un exemplu pentru a-l imita în primă fază, pentru ca mai apoi prins în mrejele poveștilor și mânat de curiozitate să continue demersul.

Copiii preșcolari și cei din ciclu primar își iau exemplele și de la doamnele din fața lor, educatoare ori învățătoare. Ele au o putere ce poate fi magică și chiar există astfel de persoane. M-ar bucura să le întâlniți voi și ai voștri copii!

Pentru un astfel de om am meșterit o carte. Aceasta va ajunge în fața copiilor, ei fiind beneficiarii, și-mi imaginez sclipirea ochișorilor și glăscioarele lor pline de întrebări.

Cartea este destul de mare având 100X60 cm, în interior fiind 12 foi albe pe care copiii le vor completa cu secvențe din trei povești. În clipul video puteți vedea cum va arăta cartea după ce imaginile vor fi lipite de cei mici.

 

Lasă un răspuns

%d