machetedidactice.com

Calendar de Advent 2020, a opta zi

A venit rândul unei zile mai puțin încântătoare din punct de vedere al moralului. Nu prea era de ce să fie așa, afară fiind totul alb, atmosfera mai luminoasă ca de obicei, însă sufletul mai îngreunat.

Am ieșit pentru treburi curente și mă gândeam că tare mi-aș dori o mână întinsă pentru o gură de aer proaspăt iar când m-am întors, un telefon primit anunța asta. Nu a fost o gură zdravănă, dar și o guriță e de ajuns pentru a putea continua plutirea.

Cartolina zilei ne-a adus acorduri muzicale îndrăgite și ne-a provocat la a căuta altele.

Colindul de care ne-am adus aminte amândoi este unul pe care l-am ascultat atunci când era Luca în clasa a V-a și uite că ne-a rămas amândurora întipărit în minte.

Vă invităm s-ascultați întreg albumul. E un regal, în adevăratul sens al cuvântului.

Corul de Kings College, Cambridge este un cor englez. Este considerat unul dintre cele mai performante și renumite reprezentante ale marii tradiții corale engleze de astăzi. A fost creat de regele Henric al VI-lea, care a fondat King’s College, Cambridge, în 1441, pentru a oferi cântări zilnice în capela sa, fapt care a rămas sarcina principală a corului până în prezent. Astăzi, corul este condus de Daniel Hyde și își păstrează mare parte din faimă din Festivalul celor nouă lecții și colinde, difuzat în întreaga lume în milioane în ajunul Crăciunului în fiecare an și din serviciul TV Colinde de la King, care îl însoțește. Corul comandă un colind de la un compozitor contemporan pentru Festivalul fiecărui an. Mai multe puteți citi aici.

Lasă un răspuns

%d