machetedidactice.com

Machete didactice – Serbarea Abecedarului. Iată ce repede trece timpul!

abece 2

Freamătul celor care caută acum tot soiul de variante pentru cea mai importantă serbare din viaţa de şcolărel mi-a trezit amintiri frumoase! Iată că nu peste mult timp se împlineşte anul de când şi noi, cu mare nerăbdare, aşteptam să vedem ce şi cum va fi la această manifestare.

Conform dex:

ABECEDÁR, abecedare, s. n. Manual elementar pentru învățarea scrisului și a cititului; azbucoavnă, bucoavnă. ♦ Fig. Carte care cuprinde noțiunile de bază dintr-un anumit domeniu. — Din lat. abecedarius,

Cred că pentru generaţii de copii, cuvântul abecedar este asociat cu intrarea în şcoală. Atunci, pentru prima dată, proaspătul şcolărel făcea cunoştinţă cu tainele slovelor şi tot atunci, începea sa scrie cu litere de mână.

De când sunt mama lui Răzvan, aceste noţiuni s-au cam schimbat, iar de când sunt mama lui Luca, ele s-au modificat de-a dreptul.

Dacă Răzvan a intrat în primul an de şcoală fără a şti să citească, dar având vechi state de ascultător al lecturilor citite de mine, Luca a păşit în şcoală stăpânind această îndeletnicire foarte bine.

La Răzvan nu mi-am pus niciodată problema că ar fi ceva în neregulă legat de acest aspect, dar aşa erau copiii şi colectivitatea pe care el o frecventa la acea oră.

Între timp lucrurile s-au modificat foarte mult şi nu ştiu dacă e bine sau rău, cert este faptul că m-am mulat şi eu, din mers, pe ceea ce se doreşte a fi acum învăţământul preşcolar şi primar.

Dintotdeauna m-am ocupat de copiii mei şi nu numai, iar aceste îndeletniciri le-am considerat ca fiind normale, dar gestionarea acestor evenimente, parcă devine tot mai grea!

În ceea ce priveşte Serbarea Abecedarului la Luca, nu a fost lipsită de peripeţii, pentru că atunci când doamna a împărţit rolurile, în speţă litere copiilor, Luca nu a primit nimic, iar apoi a urmat o după amiază destul de tensionată pentru copil, care nu înţelegea ce anume s-a întâmplat. Am aflat a doua zi că a fost o scăpare şi aşa, Luca a primit rolul Abecedarului, ceea ce l-a încântat peste măsură, atât pe el dar şi pe Răzvan.

A trebuit să-i confecţionez o costumaţie pe măsură, care să te ducă cu gândul la aşa ceva şi ce am reuşit a fost ceea ce se vede mai jos. Nu trebuie să uităm că aceste serbări au loc în toiul verii, în nişte clase care nu au aer condiţionat, iar căldura este aproape de nesuportat.

abece 27

abece 28

abece 7

abece 8

Aşa că, Luca a ajuns să joace acest rol! Nesperat!

Tot pentru serbare am confecţionat literele pe care să le poarte fiecare copil. Am făcut acest lucru cu ajutorul Alfabetului cu ochişori, pe care-l ataşez mai jos, poate că cineva îl va considera util şi-l va folosi. Ca postament am folosit hârtie fotografică 10/ 15 centimetri, iar literele le-am tăiat din autocolant de toate culorile şi toate modelele pe care le-am avut. Vreau să precizez că luciul hârtiei fotografice a fost minunat iar reflexiile autocolantului, pe măsură.

abece 17

abece 18   abece 19   abece 20   abece 22   abece 23

bece 21

Fişier alfabet ochisori şi cifre de la 1 la 9

Cum a fost la serbare?

Păi cum altfel, decât la superlativ! Multă emoţie, multă căldură, multă agitaţie!

abece 3   abece 5

abece 9   abece 10

abece 13   abece 15

Cât despre noi, doi părinţi bucuroşi şi încântaţi de fiul lor cel mic! Deh! al nostru-i cel mai bun, dar ştiţi sentimentul.

abece 6

Vă dorim ca pregătirile pentru această serbare unică să se desfăşoare cu imaginaţie multă şi bun gust.

Şi să vă iasă aşa cum aţi visat!

 

Lasă un răspuns

%d