machetedidactice.com

Un ursuleț trece prin anotimpuri și nu oricum

Provocările creative sunt cele pe care le aștept cu mare nerăbdare. În ceea ce mă privește, au un efect afrodisiac și nu exagerez cu nimic. Îmi place meștereala și chiar dacă fac lucruri pe care le-am mai făcut, nu chiar la fel, pentru că nu pot ieși identice fiind făcute manual, fără nici o mașinărie care să mă ajute, nimic nu știrbește dragul. Tot ceea ce realizez este migălit cu cutterul, pensula, acul.

A venit rândul unui ursuleț de a prinde viață, scopul lui fiind acela de a reprezenta anotimpurile. Am optat pentru un element central prin prezența unui urs vesel, având înălțimea de 90 cm.

Special nu i-am făcut nici un obiect vestimentar pentru a-l putea accesoriza diferit în funcție de anotimpul pe care-l reprezintă. Am confecționat cămășute, patru la număr, ele fiind în culorile specifice. La toamnă cămăsuța este portocalie, cu margini cu sclipici, bumbi asortați, iar pe margine cu niște trandafirași.

Pe lângă această hăinuță am mai confecționat niște rondele cu figurine pe care dacă le vezi, automat te gândești la anotimpul respectiv. Ciupercuța, mărul, para, pruna sunt elemente de toamnă.

Pentru primăvară am ales culoarea verde la cămășuță iar marginile tot verzi, cu sclipici. Niște narcise au dat culoare iar pe rondele am atașat un ghiocel, o rândunică, o narcisă și-o lalea.

Vara, cămășuța este galbenă cu flori de câmp multicolore. Rondelele au ca element central flori și un fluture.

Pentru iarnă, ursulețul nu aveam cum nu purta o cămășuță roșie ornată cu fulgi de zăpadă, marginile fiind argintii. Elementele de pe rondele sunt un brăduț, o cizmuliță, un fulg de zăpadă și un om de turtă dulce.

 

 

Toate elementele de pe rondeluri sunt accentuate prin sclipiciul folosit. La lumină, efectul este spectaculos!

Mult am migălit la ele însă cu o plăcere pe care n-o pot explica, dar care-mi doresc să răzbată. Sau să o povestească pentru cine are urechi să audă. O îmbrățișez pe doamna Mariana, inimoasa mea!

Lasă un răspuns

%d