machetedidactice.com

Panorama zilei

Fălticeni, 18 mai 2020
Pandemie: infectați 17036/ decedați 1120/ vindecați 9930

La 18 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Muzeelor. Iată ce am găsit pe Agerpres:

În contextul pandemiei de COVID-19, care a determinat în majoritatea ţărilor luarea de decizii precum izolarea la domiciliu, distanţarea socială şi închiderea tuturor instituţiilor culturale, Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) a decis să adapteze formatul şi să se concentreze asupra activităţilor digitale, pentru a promova valorile Zilei internaţionale a muzeelor, asigurând în acelaşi timp siguranţa publicului şi a personalului. Totodată, face precizarea că muzeele din întreaga sunt binevenite să îşi organizeze o serie de activităţi la sediul lor în perioada 14-16 noiembrie 2020. În 2019, peste 55.000 de muzee din circa 150 de ţări au participat la acest eveniment internaţional.

Restul articolului îl puteți citi aici.

Am avut ocazia, de-a lungul timpului, să văd mai multe muzee, atât în țară cât și în străinătate, suficiente pentru a-mi da seama cum anume se simte atmosfera atunci când ești acolo. Pentru că acest lucru nu va mai fi posibil ca până acum, ori va trebui să mai treacă ceva vreme până se vor restabili lucrurile, las un link unde puteți vizita virtual locuri pe care, poate, nu veți avea ocazia să le vedeți la fața locului.

Lista muzeelor virtuale pe care le poti vizita DE ACASA

Așadar, am avut o zi întreagă la dispoziție să ne reamintim ce anume am vizitat, ce ne-a plăcut cel mai mult privind în perspectivă, ce am dori să revizităm și de ce, dar și unde se află muzeele pe care nu vrem să le ratăm. Greu de dus la îndeplinire, însă cine ne împiedică să sperăm/visăm?!

În rest, am profitat de ziua de vară și am ieșit la plimbare, câte una destul de lungă pentru fiecare dintre noi.  Și eu una, am vizitat și astăzi ceva ce poate fi considerat tot un soi de muzeu, datorită exponatelor ce se găsesc acolo. Fără a părăsi localitatea, dar revin mâine cu mai multe amânunte.

Important este că suntem în formulă completă și asta e tot ce contează. Sănătate!

Lasă un răspuns