machetedidactice.com

Panorama zilei

Fălticeni, 5 mai 2020
Pandemie: infectați 13837/ decedați 827/ vindecați 5457

Primăvară autentică. Totul (cu mici excepții) este înverzit. Ploaia a avut grijă să împrospăteze culorile. Am avut drum prin dreptul școlii și m-am oprit să o admir, așa, abandonată cum este.

   

Pe stradă, în preajma unui centru cu laboratoare și cabinete medicale poposiseră trei extratereștri. Lumea se uita cam lung la ei, fără a se apropia.

M-am bucurat și de o grădiniță din jurul unui bloc care era foarte frumos amenajată.

   

De multă vreme căutam un material special, pe nume matador, ca o etamină mai măruntă, pe care să lucrez tot soiul de goblenuri mai mici, pentru că de cele mari nu mai am curajul să mă apuc, stând destul de prost cu vederea. O perioadă, acum mulți ani, am lucrat multe goblenuri despre care am mai povestit și aici, aici și aici. Merg periodic la oftalmolog, am ochelari după prescripția medicală, dar îmi obosesc ochii și la un moment dat nu mai văd nimic. Mi-aș dori să pot lucra mai mult, trăgând de mine destul de insistent, însă disconfortul este foarte mare. Chiar și așa, am reușit să dau contur unui model pe care l-am îndrăgit de multă vreme și stătea în așteptare. Apopos, produsele de mercerie s-au scumpit foarte mult, un metru de matador, care este o pânză de in, costă 36 lei metru. O jurubiță de mouline este 2 lei, un gherghef cu diametrul de 15 cm poate ajunge și la 25 lei, deci un hobby destul de costisitor. Unde mai pui că ai nevoie de multe culori de ață pentru a realiza ceva mai elaborat. Însă pentru mine, atâta timp cât văd bine, este o relaxare.

   

Suntem în continuare în formulă completă și asta-i tot ce contează. Sănătate!

Lasă un răspuns

%d