machetedidactice.com

Panorama zilei

Fălticeni, 19 aprilie 2020
Pandemie: 8746 infectați/ 451 decedați/ 1892 vindecați

Nu știu de ce, dar asta este ora la care mă apucă o frică pe care nu o pot justifica. Am o tuse cu care am rămas de când am avut viroza iar seara o percep ca fiind ceva înspăimântător. Încerc, din răsputeri, să nu mă las copleșită de acest gând, că aș putea dispărea dacă voi fi infectată cu acest virus având exemple de cunoscuți care l-au biruit. Numai că mai am exemple și din cealaltă parte unde lucrurile stau diferit. Nu sunt oameni apropiați de vârsta mea, toți fiind trecuți de 70 de ani, dar chiar și așa spaima se cuibărește în viscerele mele făcând ravagii. Nu ies decât extrem de rar din casă, spăl cât și cum pot tot ce intră dinafară, am ajuns să am o fixație cu săpunul și dezinfectatul și nu contenesc să-l înnebunesc pe Răzvan ori de câte ori vorbesc cu el. În Marea Britanie lucrurile sunt mult mai grave ca la noi și numai bunul Dumnezeu va hotârî ce și cum va fi. Nu știu dacă și pe voi vă sugrumă astfel de gânduri, dar pe mine, în anumite perioade ale zilei, da.

Am stat la slujba de Înviere mai mult ca atunci când puteam merge la biserică, prinzându-ne ora două. Nu mă puneți să spun motivul că nu-l știu, dar îl bănuiesc. Cu Lumina nu a venit nimeni însă am aprins lumânarea de anul trecut de la slujba de Înviere. Toată noaptea au ars două lumânărele care au făcut o atmosferă aparte.

Ziua a fost extrem de liniștită, în care am mâncat doar micul dejun și prânzul, ambele festive. Am citit și ascultat două secvențe video diferite. Prima a fost lectura Cristinei Andone, în care m-am reîntâlnit cu Enescu și costumele populare.

Cea de a doua a fost un concert susținut de Alexandru Andrieș la unteatru. Reîntâlnirea m-a bucurat enorm, mai ales că știu aproape toate versurile cântecelor sale, fiind din tinerețea mea.


(sursa foto: ziare.com)

Mai am câteva pagini și termin cartea. Ce urmează după încă nu știu, voi vedea în ce stare sunt pentru a alege povestea următoare deși cred că ea mă va alege pe mine.

Suntem în formulă completă și asta e cel mai important. Sănătate!

Sărbători luminate, binecuvântate!

Lasă un răspuns

%d