machetedidactice.com

De ce nu vorbește nimeni despre Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”?

Peste două zile, pe 27 februarie 2020, începe Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”. În anii trecuți, acest festival era mai popularizat, adus în fața celor care, poate, vor să participe fiind interesați de subiect. Acum, nu am văzut nicăieri, pe nici o rețea media acest anunț, găsindu-l doar după ce am căutat informații. Iată ce am aflat și atașez aici pentru a fi în cunoștință de cauză.

În perioada 27 februarie – 3 martie 2020 are loc Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”, ediția a X-a, desfășurat în trei orașe din România și Republica Moldova, în organizarea Muzeului Național al Literaturii Române Iași și a Asociaţiunii ASTRA – Despărțământul „Mihail Kogălniceanu” Iași.

Festivalul va debuta la Chișinău, în perioada 27-28 februarie, cu un program organizat de Biblioteca pentru Copii „Ion Creangă” (Orhei), Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” (Chișinău), Institutul de Filologie Română „B.P. Hasdeu” (Chișinău) și Liceul Teoretic „Ion Creangă” (Chișinău), ce cuprinde: conferințe, simpozionul „Ion Creangă – Homer al nostru”, spectacole, expoziții de carte și decernare de premii.

În ziua de 29 februarie, festivalul se va desfășura la Iași, unde vor avea loc un spectacol artistic (Palatul Copiilor) și simpozionul „Paradoxul traducerilor din opera lui Ion Creangă” (Filiala Iași a Uniunii Scriitorilor din România).

În data de 1 martie, de la ora 10:00, la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) va avea loc decernarea Premiilor „Ion Creangă” și evenimentul de tradiție „Mărțișoare la Bojdeucă”, ediția a XXVII-a. Programul de la Iași va continua cu un spectacol susținut de formații artistice din Iași și Chișinău, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, începând cu ora 11:30.

În perioada 1-3 martie se va desfășura un program organizat de Primăria Oraşului Tg. Neamț și Primăria Comunei Pipirig: decernare de premii, concerte, prezentări de carte cu scriitorii invitați în festival.

Coordonatorii proiectului sunt Eugenia Bejan (Chișinău), Valentin Talpalaru (Iași) și Olguța Creangă Caia (Tg. Neamț).

INFO
Muzeul Literaturii Romane Iași

Iaşi, Str. Vasile Pogor nr. 4

Telefon: 0747.499.400 / 0232.410.340

E-mail: mlrpogor@yahoo.com

Web: www.muzeulliteraturiiiasi.ro

FB: www.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi

Poate virozele, gripele, dar mai ales temutul coronavirus nu va impiedica aceste manifestări că și așa suntem într-un deficit major la acest capitol. Și nu numai, dar asta e altă discuție.

Lasă un răspuns