machetedidactice.com

Indiferent de operația matematică pe care o vei folosi, rezultatul trebuie să…

fie doar unul: să mergi la vot!

S-a ajuns într-un punct în care nu ne mai putem permite să sfidăm acest lucru, acela de a-ți exprima preferințele politice și, de ce nu, să delegi unui partid/om, pentru a trăi o viață mai bună. Sună ca dracu pentru că alegerile astea libere pentru mulți dintre noi nu au adus nimic, dar în asta constă exercițiul democratic pentru ca mai apoi să poți comenta și sancționa.

Nu știu de ce, au trebuit să treacă aproape 30 de ani de când suntem liberi, pentru a ajunge la concluzia că nu am priceput nimic din ceea ce am trăit. Nu pot afirma, de aici din pătrățica mea, că țara în care m-am născut și trăiesc nu a evoluat în anii de libertate, pentru că ar fi nedrept să spun așa ceva. S-a evoluat, însă la bază, acolo unde vorbim de educație, sănătate, protecție socială carențele sunt așa de mari încât această situație a născut adevărați monștri.

Dacă adunăm progresul ce ne-a învăluit putem observa că nu e chiar de neglijat. Tehnologia a fost cea care a deschis orizonturile atât de întunecate cândva. Și odată cu această deschidere a apărut și speranța concretizării.

Atâta timp cât aduni e bine, dar ce te faci când începi să scazi? Dacă ai de unde și daunele nu sunt mari, mai e cum mai e, dar dacă datele arată diferit, e trist.

Când vine vorba de înmulțit, mă gândesc la acele lucruri, fapte, situații din care ai de învățat și care te ajută să înțelegi vremurile pe care le trăiești. Pentru cei din generația mea, a decrețeilor, foarte multe s-au schimbat, tehnologia venind ca un tăvălug peste noi. Unii am înțeles-o și deslușit-o, alții nu au putut ori nu au dorit.

Cât despre împărțiri, să ne bucurăm să putem face acest exercițiu alături de cei dragi, împărțind cu ei cele bune. Gânduri, fapte, sentimente.

Acestea fiind zise nu lipsiți de la vot! Fiecare opinie contează atunci când se face numărătoarea finală. Și așa dați și un exemplu copiilor, pentru că exemplul personal este cel mai important.

Lasă un răspuns

%d