Despre ziua de astăzi aș dori să-mi amintesc mereu, pentru că de mult timp nu am mai avut parte de așa un spectacol al naturii. Am reușit să-l conving pe Luca să dăm o fugă la Nada Florilor și după ce a văzut cum este acolo, n-a regretat nici un moment. Voi povesti despre aceste trăiri, negreșit.
Albastru imortalizat în aceste imagini este divin și regret că nu se simte și gerul.
Întrebarea zilei:
What profession do you feel you would perform very well in? Would it be what you want to do in the future?
a primit un răspuns minunat. Trebuie să mă credeți pe cuvânt și spun doar psihologie.
Despre cartea oferită, Să creștem mici semnată de Laura Grunberg se pot spune foarte multe, dar o voi face în cunoștință de cauză, terminând-o de citit. Iată ce spun cei care au parcurs-o:
“Cum să salvezi lumea de acreală, plictiseală și lipsă de imaginație?” se tot întreabă omicii. Observând ei că prea mulți oameni mari se transformă – subit sau pe îndelete – în omari nesuferiți, omicii au pornit în căutarea unor soluții.
Veți găsi aici sfaturile unor omici entuziaști și plini de energie pentru vindecarea omaritei incipiente, avansate, ba chiar și cronice. Dragostea, râsul, niște cărți și niște desene animate (Micul prinț sau Alice în Țara Minunilor, de pildă) ar putea fi de mare folos, spun ei.
Acest volum a câştigat Premiul I, secţiunea Proză, la Concursul de literatură pentru copii şi tineret „Trofeul Arthur“, editura Arthur, 2012.
Există oameni care nu sunt niciodată în stare să ajungă în Fantazia, și mai există oameni care sunt în stare, dar rămân acolo pentru totdeauna. Și pe urmă mai există câțiva care se duc în Fantazia și se întorc. Aceștia însănătoșesc ambele lumi.
Michael Ende, „Povestea fără sfârșit”