machetedidactice.com

Un început de octombrie care mă pune pe gânduri

A doua lună a toamnei nu a debutat în auspicii prea bune. Se pare că toate prețurile au luat-o razna, asta în condițiile în care urmează perioada de iarnă extrem de solicitantă pentru toată lumea, ori pentru marea masă a populației.
O parte dintre noi am dat drumul la centralele de apartament, pentru că temperaturile au scăzut suficient cât să te facă să apeși butonul pornit, cealaltă parte urmând a face acest gest peste câteva zile.
La pompele de la benzinării sumele afișate la carburanți sporesc disconfortul deja instalat din pricina frigului.
În magazine, de dimineață, am observat o creștere a prețurilor la produsele alimentare, în condițiile în care nu sunt o persoană care analizează acest lucru, însă acum erau vizibile, prea tare.
10% – 15% frecvent întâlnești acestă mărire, ori asta se simte la buzunar și în economia vieții unei familii.
Ca totul să fie „bine” de luni, azi am avut de trimis un colet, iar cei de la Fan Courier m-au anunțat că au modificat tarifele: primul kg costa 25 lei de la 22 lei, iar contul colector de la 5 lei s-a dus la 8 lei.
Asta fără km suplimentari, acolo unde se adună sume consistente.

Să mai pomenesc de întâlnirile pe care le-am avut cu câteva persoane ce odinioară emanau o bună dispoziție pentru ca acum, în discuția noastră strecurându-se, la un moment dat, o propoziție pe care o aud în ultima vreme nepermis de des:

– Așa m-a săturat de rahatul ăsta de viață, de-aș vrea să se termine!

Rostirea vine cu un mare of și o greutate care strivește omul, diminuându-i plăcerea de a trăi o viață care și așa e atât de scurtă.

Noroc cu vremea de afară care ne oferă momente de bucurie autentică; nori care au diferite forme și culori, flori zbârlite, frunze contorsionate, gângănii întârziate.
Cât despre disputa aprigă ce a învelit societatea noastră, oare ce s-ar mai putea spune și nu s-a spus, dar în termeni civilizați nu într-un dialog al surzilor presărat cu cuvinte cotondente, sforăitoare, tăioase chiar inacceptabile?
Voi atașa două fotografii care m-au dus cu gândul la avalanșa asta de opinii, astăzi, când pregăteam ceva de mâncare.


La multe m-a dus gândul și dacă și voi ați avut aceeași senzație, poate o împărtășiți.
Hai, să trecem cu bine și peste acest octombrie!

Lasă un răspuns

%d