machetedidactice.com

Luca, Mario și colegii la ceas aniversar

Astăzi am bifat și aniversat cei 12 ani ai lui Luca. Sănătoși și atât de minunați! Plini de provocări, multă iubire – tone de iubire, freamăt și valuri de înțelegere și răbdare.
Am pregătit din timp invitațiile pentru aniversarea lui, asta pentru că ea cade într-o perioadă în care copiii sunt în vacanță, dar și la început de an, atunci când multă lume e plecată pentru a aniversa trecerea dintre ani.
Tema petrecerii a fost Mario, prietenul lui Luca de ani de zile, cel care este asociat mai mult cu Crăciunul pentru că toate consolele și jocurile i-au fost aduse în această perioadă. E un personaj pe care-l îndrăgim toți ai casei și pe care Luca l-a înțeles atât de bine încât a ajuns să-l mânuiască cu o precizie demnă de invidiat.
Invitația a avut forma de mai jos:

și a fost pusă într-un plic pe măsură.

Tot pentru petrecerea aceasta am confecționat o machetă cu Mario, iar cerința a fost de a pune mustața la locul ei. Nici nu știți ce minunăție de joc a ieșit alături de copii și ce provocare să duci la bun sfârșit cerința. Mustățile le-am confecționat din carton negru și au fost 4 la număr.

Pentru divertismentul copiilor, am confecționat litere din polistiren, litere care alcătuiesc numele lor, iar ei le-au pictat și decorat cum au dorit. A durat destul de mult, dar rezultatele au fost pe măsură. Dorința a fost a lor de a duce la bun sfârșit această etapă. Și de-ar mai fi fost!

   

   

 

Un alt joc a fost Pictureka, despre care vă povesteam la început de an. E prea frumos să nu fie împărtășit și cu prietenii de la școală. A fost timp doar pentru două partide.

Toate aceste activități s-au intercalat printre felurile de mâncare, iar aici am dorit să pregătesc ceva special doar aveam de sărbătorit așa un băiat minunat.

Aperitivele au fost extrem de apreciate de copii, iar ele au fost îndelung comentate și analizate. M-am bucurat că au plăcut și că la final, farfuriile goale. Cine a mai dorit, a cerut și primit. 🙂

Au fost multe prăjituri, înghețată, două torturi și multă bucurie.

S-a terminat o zi lungă și spun asta pentru că ea a început de ieri seară, de când Sebi a venit la Luca. Au petrecut împreună și în pijamale, iar acesta e un bis, anul trecut fiind la fel.

Am reușit să punem toate lucrurile la locul lor, ne-am uitat la cadouri și ne-am bucurat, iar pentru asta le mulțumim invitaților. L-am pus pe Mario la locul care i se cuvine și acum ne pregătim să citim câteva rânduri înainte de culcare. Luca e numai un zâmbet pentru ziua minunată pe care a petrecut-o. L-a solicitat destul de mult, dar totul a fost extrem de plăcut.

De mâine revenim la programul normal. Sunt destule teme pe vacanță, iar eu, mulțumită Domnului, am de meșterit câte ceva.

La mulți ani, Luca, copilul meu de vis!

Lasă un răspuns

7 gânduri despre “Luca, Mario și colegii la ceas aniversar”

%d