machetedidactice.com

Machete didactice – Nici o zi fără responsabilități dar…

… parcă mi-aș dori măcar una, nu neaparat întreagă, să fie lipsită de ele.
Da, vorbim mereu și mereu de responsabilități și de domeniile în care le regăsim, ori mai bine spus că ar trebui să le punem în practică. În societatea de astăzi există tendința de a fenta punerea lor în aplicare și credem că dacă le omitem e mai bine.
Dar nu e decât o amăgire! Trebuie să respectăm regulile și responsabilitățile pe care le avem pentru a ne face viața mai frumoasă și mai ușoară. Și asta nu pentru a mulțumi terțele persoane ci pe noi înșine.
Am tot scris despre reguli și responsabilități și ele pot fi percepute, de cei mici, dacă sunt rostite dar mai ales aplicate de la vârste fragede, că făcând parte din ceva firesc. Și așa și este. Ce-i nefiresc în a îți respecta niște obligații? Ce-ar fi dacă toți le-am fenta? Nu plecați cu gândul la nu știu ce sofisticărenii ci la rutina zilnică.
Cum ar fi dacă nu am respecta-o?
Am avea parte de un haos total de care nu suntem lipsiți chiar în condițiile în care ne facem datoria. Alții nu și-o fac și de aici se rostogolește bulgărele care dacă devine prea mare, ne strivește.
Reprezentarea de astăzi a acestor responsabilități o puteți vedea mai jos. Tot ce mai trebuie să specific este faptul că dimensiunea elementului principal, băiețelul care șade pe un teanc de cărți, este de 80 centimetri înălțime și 50 centimetri lățime, iar rondelele pe care sunt reprezentate grafic centrele au un diametru de 27 de centimetri. Pentru cartoline existe un fișier de unde le puteți descărca.

Centre grădiniță – cartoline pentru printat

Cum faceți față responsabilităților de fiecare zi?

Lasă un răspuns

%d