machetedidactice.com

Puzzle-uri de primăvară

De la copilăria timpurie până la maturitate, ne place să ne jucăm cu puzzle-uri. Ne place modul în care ne provoacă gândirea și ne ascute mințile.
Puzzle-urile sunt, de asemenea, un instrument important de învățare educațională pentru copii de la cei mai mici la cei mai mari, deoarece oferă multe beneficii și oportunități de învățare mentală.

ABILITĂȚI COGNITIVE:
Puzzle-urile se găsesc într-o gamă largă de teme și subiecte, cum ar fi literele alfabetului, forme, legume, numere, animale de companie, transport și culori, etc. Sporesc gradul de conștientizare vizuală și dezvoltă o înțelegere mai profundă a acestor teme și subiecte. Toți copiii învață diferit, iar puzzle-urile ar putea fi mijlocul lor pentru înțelegerea unor teme precum anotimpurile.

REZOLVAREA PROBLEMELOR:
Completarea unui puzzle, chiar și în cazul celor mai simple, stabilește un singur obiectiv de realizat. Copiii mici și mari trebuie să gândească și să dezvolte strategii privind modul de abordare în atingerea acestui obiectiv. Acest proces implică rezolvarea problemelor, aptitudinile de gândire și dezvoltarea de soluții pe care ulterior le pot transfera în viața personală / adultă.

DEZVOLTAREA MOTRICITĂȚII FINE:

Puzzle-urile reprezintă o modalitate amuzantă pentru copii de a-și dezvolta și perfecționa abilitățile motrice fine. Când se angajează să se joace cu puzzle-uri, copiii trebuie să ridice, să prindă și să mânuiască bucăți (unele cu butoane mici) să le miște, să le manipuleze, sorteze și să le monteze în locurile corecte.

COORDONAREA MÂINII ȘI OCHIULUI:
Jocul cu puzzle-uri necesită un proces de încercări și erori care implică o mulțime de manipulări manuale și observații vizuale. De exemplu, dacă un copil plasează o bucată din puzzle care nu se potrivește, el va încerca din nou.

SOCIAL:
Puzzle-urile sunt un instrument educațional excelent pentru sporirea și promovarea jocului cooperativ. Pe măsură ce copiii lucreaza împreună pentru a încheia un puzzle, vor discuta unde trebuie să pună o piesă și de ce, se rotesc si-și împărtășesc părerile, se sustin reciproc atunci când nu reușesc să găsească poziția corectă a piesei, apoi împărtășesc bucuria terminării puzzle-lui.

 

STIMĂ DE SINE:
Atingerea unui obiectiv aduce atât de multă satisfacție unui copil. Depășirea provocărilor implicate în rezolvarea unui puzzle le oferă într-adevăr un sentiment de realizare și mândrie în interiorul lor. Oferă un impuls pentru încrederea în sine și respectul de sine, deoarece îi pregătește pentru provocările ce vor urma.

Puzzle-urile sunt jucării educaționale distractive care provoacă mintea copiilor, învățându-i și pregătindu-i de timpuriu în vederea obținerii unor abilități foarte importante.

Lasă un răspuns

%d