machetedidactice.com

Machete didactice – Despre Regulile din grupele de grădiniță. Din nou.

Despre regulile din grădinițe am tot scris și dacă veți avea curiozitatea, veți afla ce și cum sunt ele văzute din interiorul dar și din exteriorul ei.
De ceva vreme este obligatoriu ca în fiecare grupă să existe un spațiu destinat acestor reguli adică un loc în care ele să fie afișate.
Multe educatoare optează și pentru a le pune nu adunate ci în mai multe colțuri din grupă. Fiecare este liber să aleagă varianta pe care o consideră cea mai potrivită.
Dacă ar fi să decid eu, la mine în grupă ele ar fi așezate grupat, nu răzleț. Cred că așa au un impact mai mare.
Pentru că ele să fie mai frumos reprezentate vizual, în funcție de denumirea grupei s-au ales și postamentele pe care ele să fie așezate. Ulterior, aceste postamente pot fi folosite în alte scopuri, în funcție de necesități.
Astăzi vreau să vă prezint o modalitate de afișare a acestor reguli la o grupă de Albinuțe. S-a ales raftul fagure pentru că el are o întrebuințare mai răspândită, fiind multifuncțional.
Am confecționat șase rafturi sub formă de fagure în interiorul cărora vor fi afișate regulile agreeate de educatoare.

Nu putea lipsi protagonista stupului, harnica albină. Locul ei va fi central, așa cum îi șade bine unui personaj principal.

Pe lângă hărnicia albinuței copiii vor mai  învăța și regulile pe care trebuie să le respecte atât într-o colectivitate cât și înafara ei. Pentru că orice ar spune noile tendințe, regulile nu trebuie să dispară din viețile noastre. Un „Mulțumesc!” și un ”Te rog!” nu trebuie să lipsească din vocabularul nimănui, fie el mic ori mare. Iar din ceea ce auzim și vedem, lucrurile sunt cam deficitare la acest capitol.
Așadar, să intervenim!

Lasă un răspuns

%d