machetedidactice.com

Machete didactice – Un pitic plin de …responsabilități

Am vorbit deseori despre responsabilitățile din grădinițe. Nu numai că am vorbit dar am încercat tot felul de modalități de a le expune. Este evident că responsabilitățile, la nivel declarativ, ar trebui să fie aceleași dar expunerea lor și aflarea în permanență în atenția tuturor sporește șansa de reușită a respectării.
În funcție de denumirea grupei căreia am confecționat materialele am căutat să găsesc cele mai frumoase imagini care să aibă un impact sporit asupra copiilor dar și celor care intră în ea: părinți, musafiri.
Dacă răsfoiți blogul veți găsi machete confecționate pentru grupe de albinuțe, buburuze, fluturași, năzdrăvani, flori sau voinicei.
Astăzi mă adresez unei grupe de pitici. Acum au trei ani și abia s-au acomodat cu orarul și programul din grădiniță. De responsabilități s-a vorbit, dar mai mult (aproape tot) au făcut doamnele. Din toamnă se va mai schimba acest lucru.

 20160612_105027

Piticul, precum se știe din poveste, lucrează în mină iar de acolo scoate la suprafață minunate pietre prețioase și diamante. Ei, piticul nostru a fost foaaarte norocos și a găsit multe diamante, de toate culorile!

20160612_105009

Pe diamantele acestea se vor odihni responsabilitățile grupei. Vă dați seama ce onorate vor fi și ce strălucire vor avea?
Cât despre respectarea lor, nici nu mai este cazul să vorbim. Nu-i așa?

20160612_104802

Detalii tehnice: dimensiunea piticului este de 70 centimetri înălțime iar cea a unui diamant – 24 centimetri.

Lasă un răspuns