machetedidactice.com

Idei pentru mămici – Lecţii importante de la mămici pentru fiicele lor

Mamele de fete nu îşi găsesc prea uşor liniştea, pentru că niciodată nu sunt sigure că le-au învăţat pe fiicele lor lucrurile importante pe care trebuie să le ştie în viaţă. Dar nu lucrurile ce trebuie bifate sunt importante, ci atitudinea şi modul în care fiecare îmbrăţişează viaţa. “Oferă-ţi libertatea de a fi tu însuţi şi trăieşte-ţi viaţa din plin, fără regrete. Eu voi fi întotdeauna acolo să mă bucur pentru fiecare succes al tău şi să te susţin de fiecare dată când îţi este greu”, acestea sunt cuvintele pe care orice mamă le simte şi ar trebui să le spună într-un fel sau altul fetiţei ei.

HKERIMG_6553-Edit-Edit-Edit-Edit-27

sursa foto: beyoutifulportraits.com

Chiar dacă nu vei putea să îi rezolvi tu problemele pe care le întâmpină sau nu poţi împiedica anumite situaţii complicate, poţi să o înveţi totuşi câteva lucruri care să o ghideze pe fetiţa ta, toată viaţa:

Iubeşte-te pe tine însăţi

Este foarte important pentru fiica ta să ştie că nu modul în care este privită de cei din jur contează, ci felul în care se vede ea pe sine. Relaţia cu tine însăţi este cea mai importantă relaţie pe care o vei avea în viaţă, acesta este lucrul pe care orice mama ar fi bine să i-l transmită fiicei sale! Învăţ-o să nu se judece aspru, să nu îşi vadă doar defectele şi să fie întotdeauna mândră de ea. Ce ar mai trebui să ştie orice fetiţă? Să se poarte frumos cu ea însăşi, să se respecte şi să se iubească pentru că felul în care se tratează pe sine stabileşte standardele la care ceilalţi o vor trata.

Descoperă lumea

Micuţa ta trebuie să ştie că orice călătorie este o lecţie de viaţă importantă şi o poate învăţa o mulţime de lucruri, o poate ajuta să se descopere pe sine, să cunoască oameni şi o va face să iasă din zona de confort, va încerca lucruri noi şi va ajunge pe căi nebănuite. Cu cât va avea ocazia să călătorească mai mult, cu atât perspectiva ei asupra vieţii se va schimba.

Leagă prietenii care te ajută să devii o persoană mai bună

Prieteniile sunt importante şi în cele mai multe cazuri sunt „oglinda” noastră. „Spune-mi cu cine te însoţeşti ca să îţi spun cine eşti” este o vorba veche, dar mereu la fel de actuală. Sfătuiește-ți fiica să se înconjoare doar de oameni care o inspiră, care o ajută să evolueze şi să scoată la suprafaţă tot ce e mai bun în adâncul sufletului ei.

Descoperă-ţi menirea şi trăieşte pentru acest lucru

Este foarte important să afle care este menirea ei în viaţă, iar mai devreme sau mai târziu, intuiţia o va conduce spre acest lucru. Spune-i fiicei tale că atunci când și-ai descoperit rostul, să se lupte pentru el și să nu lase pe nimeni să îi spulbere visele.

Iartă

Nu vor fi puţini cei care o vor dezamăgi, iar cea mică trebuie să fie pregătită și pentru acest lucru. Dar este important să găsească de fiecare dată puterea să îi ierte şi să îi înţeleagă pe toţi.

Trăieşte pentru tine şi bucură-te de tot ce viaţa îţi oferă

Călătoreşte, râzi, plângi, încearcă, cazi, ridică-te, iubeşte, visează, inspiră. Trăieşte viaţă din plin, cu bucurie şi nu rata oportunităţile care îţi ies în cale la fiecare pas! De aceste îndemnuri are nevoie orice fetiță!

mother-daughter

sursa foto: itravelout.com

Lasă un răspuns

3 gânduri despre “Idei pentru mămici – Lecţii importante de la mămici pentru fiicele lor”

%d