machetedidactice.com

Machete didactice – Boboceii se prezintă: Mac – Mac!

Se știe că intrarea în grădiniță este o perioadă foarte importantă în dezvoltarea copilului. Pentru a se putea desfășura în bune condiții și cu rezultate bune acest proces atât de complex, trebuie respectate o serie de lucruri.

Acestea sunt: – nivelul de vârstă căruia se adresează
– categoriile activităților precum și numărul lor
– particularitățile de vârstă și capacitățile fiecărui copil
– activitățile de învățare

O activitate destul de recent introdusă în desfășurarea unei zile este „Întâlnirea de dimineață”. Aceasta are un rol extrem de important pentru că cei mici află care vor fi activitățile din acea zi, ce surprize îi așteaptă dar și cu cine își vor petrece ziua, aici referindu-mă la copiii prezenți. Preșcolarii leagă prietenii iar petrecerea zilelor alături de persoanele dragi, le face ziua mai frumoasă, așa ei așteaptând cu bucurie să vină la grădiniță.

Întâlnirea de dimineață este o activitate ce nu se întinde pe o perioadă lungă de timp, ea putându-se realiza în 15 – 20 de minute. În decursul acestor minute are loc salutul și se face prezența, copiii familiarizându-se cu numele colegilor. În timp, ei vor putea să-și dea seama cu ușurință cine anume este prezent și cine lipsește. Una din modalitățile în care se poate face prezența este folosirea unui panou, pe el fiind delimitat foarte clar, locul unde vor fi puși copiii prezenți dar și cei absenți.

Pentru o grupă de Bobocei am confecționat un așa panou menit să permită interacțiunea copiilor cu el (pot singuri să-și așeze chipul).

DSCN4215

Tot pentru o grupă ce poartă această denumire, grupa Boboceilor, am realizat un avizier pe care doamnele educatoare să poată afișa Regulile grupei.

DSCN4212

DSCN4214

DSCN4213

Vă doresc un început de săptămână plin de creativitate.

Lasă un răspuns

%d