machetedidactice.com

Machete didactice – În prag de nou an școlar

Iată că peste câteva ore sunetul clopoțelului se va auzi din nou. Pentru mine, ca mămică, este al paisprezecelea an când va suna.

Așteptăm, și eu și Luca, cu mare nerăbdare acest sunet. Pentru fiecare în parte nerăbdarea are alt chip. El, pentru că abia așteaptă s-o vadă pe doamna dar și pe colegi, eu, că nu știu ce anume va aduce nou acest episod școlar. Ultimul din ciclul primar.

Am pregătit un buchețel de flori, ca în fiecare an, pe care Luca îl va oferi doamnei. El a fost acela care le-a ales și tot el le va dărui. Nu doresc a renunța la ceva ce mi se pare firesc, normal, civilizat. Face parte din ființa mea, din modul în care am fost educată referitor la acest concept. În momentul în care ofer o floare, o ofer pentru că mi-e dragă persoana respectivă, pentru că o stimez și pentru că știu că nu are cum să nu simtă și ea aceeași bucurie la primirea ei (a florii). Buchetele noastre sunt buchete normale, firești. Știu că este un curent acum, că nu merită că… și că unele dintre doamne ar dori, mai degrabă, să primească hârtie de scris, sau folii de laminat sau mai știu eu ce consumabile, dar eu voi dărui aceste lucruri atunci când vor trebui dăruite, nu la început de an. Am făcut un exercițiu imaginar, în care cârduri de copii țineau, pe 14 septembrie, aceste consumabile, dar și ghiozdanul în spate. Mie una nu mi-a plăcut ceea ce am văzut și ca atare, băiețelul meu va avea în mânuțe un buchet de flori. Ar fi nefiresc și nu m-aș simți bine dacă aș proceda altfel, în ciuda curentul format. De restul mă voi ocupa, dacă va fi nevoie, în zilele ce urmează.

Doresc să vă urez un început de an școlar cu bine, răbdare și înțelepciune. Să găsiți soluțiile cele mai bune pentru voi și pentru elevi, să căutați să formați o echipă cu părinții. Să cereți și să primiți ajutor, pentru că toată lumea știe, chiar dacă nu recunoaște, în ce situație este învățământul de stat românesc.

Doresc să vă mulțumesc tuturor celor care ați apelat la mine și la serviciile mele, achiziționând machetele confecționate. Au fost provocări mari și frumoase, de care am căutat să mă achit cu brio. Am lucrat fiecare machețică cu multă dragoste și nu am lăsat nimic la voia întâmplării. Dacă au fost și lucruri care v-au deranjat, dar nu le-ați rostit, nu este târziu s-o faceți nici acum. În definitiv, se pot strecura și greșeli neforțate, greșeli din care putem cu toții învăța.

Vă doresc multă sănătate și puterea de a lua cele mai înțelepte decizii: pentru voi, pentru elevi, pentru generația de mâine.

Vă trimit, cu multă dragoste și mult respect, câte un buchețel de flori. Dacă veți avea răbdare să le priviți, vă vor spune multe povești până se vor ofili. Despre școlar, vacanță, așteptări și dorințe.

Spor!Materiale didactice august 2015

Lasă un răspuns

2 gânduri despre “Machete didactice – În prag de nou an școlar”

%d