machetedidactice.com

Activităţi educative copii – În aşteptarea sărbătorilor Pascale, câteva decoraţiuni pentru casă. Sau mai bine spus, pentru suflet!

DSC_6036

Anul acesta inspiraţia pentru confecţionarea decoraţiunilor a venit mai greu. Şi poate că nu inspiraţia a purtat vina în totalitate cât nehotărârea.
Aş fi făcut de toate: şi felicitări şi ouţe şi … şi… şi… .
Până la urmă a trebuit să mă hotărăsc, nu de alta dar peste câteva zile vine Paştele şi timp nu prea mai este la dispoziţie. Am căutat să-l angrenez şi pe Luca, dar şi pe Răz în activitatea mea şi într-o oarecare măsură, am reuşit.
Am lucrat pe mai multe secţiuni şi dacă mă întrebaţi de ce, nu ştiu să vă răspund. Este lesne de înţeles că activităţile nu le-am făcut într-o zi pentru că tehnicile folosite nu au permis acest lucru.

Dar să încep cu începutul.
Am dorit să-i confecţionez lui Luca o pernuţa  sub formă de iepuraş. Nici aici nu a fost prea uşor de ales, însă până la urmă tot copiii au avut ultimul cuvânt de spus. Luca, în principal, dar dacă Răzvan are ceva de comentat, pentru Luca este literă de lege.

DSC_5981

Acesta este iepuroiul nostru şi este confecţionat din fleece, umplut cu melană şi are câteva ornamente. Mai jos am ataşat un fişier în care veţi găsi toate tiparele şi toate schiţele după care am lucrat. Etapele mele de lucru sunt imortalizate, asta pentru a vedea paşii pe care i-am parcurs până am ajuns la forma finală.
Luca a dormit deja cu el şi este convins că-l va ajuta să-i înfrângă temerile, deloc puţine!

DSC_5974  DSC_5976  DSC_5977

Apoi am dorit să confecţionez câteva ouă mai altfel. Cred că mi se trage de la săptămâna tocmai încheiată. Şi de această dată, băieţii au fost cei care m-au ajutat şi care m-au făcut să optez pentru un material sau altul.
Dar despre ce este vorba. De la trei baloane lunguieţe am plecat într-o călătorie ce a dus şi la schimbarea formei dar şi a conţinutului.

DSC_5963

Luca m-a ajutat să umflu cele trei baloane, dar nu fără peripeţii şi spun asta pentru că se temea să nu i se spargă în faţă. Nu ar fi fost prima dată!

DSC_5960  DSC_5961

DSC_5962

Am pornit cu ideea de a le îmbrăca la fel, folosind aceleaşi materiale şi aceleaşi tehnici, dar pe parcurs s-a schimbat modificarea! Aşadar:

primul dintre ele a fost învelit într-un fir de lână mai subţire de culoare bleu – verzui. Am început prin a muia firele într-o soluţie de aracet diluat cu apă, după care am constatat că este mai bine să le înfăşor şi apoi să le „scufund” într-o baie cu substanţa mai sus menţionată.

DSC_5964  DSC_5965

DSC_5966  DSC_5967

După ce balonul (care am uitat să precizez că l-am legat sub formă de ou) a fost acoperit în întregime de aţă, a fost îmbibat cu soluţie, iar apoi l-am pus la uscat.

Cel de-al doilea m-am gândit că ar fi mai interesant să-l supun unui procedeu de învelire cu şerveţele, tehnica de papier mache. Pentru asta, balonul ce avea aceeaşi formă ca şi primul, a fost acoperit în totalitate cu mai multe straturi de şerveţel, acestea fiind muiate cu aceeaşi soluţie de aracet cu apă. După ce am terminat această operaţie, a fost pus la uscat lângă „fratele lui”.

DSC_5968  DSC_5969

DSC_5970

Cel de-al treilea balon a fost învelit cu o bandă de cânepă, iar după aceea scufundat în aceeaşi soluţie pe bază de aracet cu apă. Şi s-a aşezat cuminte în rând cu suratele.

DSC_5971  DSC_5972

A trecut mai bine de o zi până s-au uscat, timp în care, în mintea mea au fost ornate în fel şi chip.

Iată ce s-a întâmplat cu primul: uscat fiind, am spart balonul din interior (aşa am procedat în cazul tuturor) l-am scos şi am ornat cu nişte ștrasuri. Acesta este ouţul lui Luca, pentru că pur şi simplu s-a îndrăgostit de el! Şi mie îmi place foarte mult, pentru că este delicat şi diafan.

DSC_5993  DSC_5996

Cel de-al doilea a mai suferit următoarele etape: a fost pictat cu vopsea acrilica, dat cu o pulbere lucioasă de sclipici fin şi apoi ornat. Aici m-a ajutat Luca, el alegând fluturii pe care i-am pus ca ornamente.

DSC_5982  DSC_5983

DSC_5984

DSC_5987

DSC_5988

Cel de-al treilea a ajuns să arate aşa, după ce a fost „gătit” cu câteva elemente de primăvară. A devenit preferatul lui Răzvan, pentru că este mai rustic şi spune el, cel mai apropiat de natură.

DSC_5990  DSC_6036

Acum, fiecare băiat şi-a pus la locul de studiu ouţul preferat. Mă bucur că au participat la tot acest freamăt şi poate într-o zi, vor exersa aceste îndeletniciri alături de copiii lor.

Modele felicitări Paşte

Luca a vrut să mai facă şi o felicitare şi ce a ieșit puteți vedea mai jos, asta după ce pe parcurs a suferit mai multe aranjamente.

DSC_6029  DSC_6031

DSC_6038

Am reuşit să petrecem ceva ore minunate, pline de creativitate dar mai ales de căldura unei familii normale. Sunt atât de preţioase aceste clipe! Vă dorim un Paşte fericit!

Lasă un răspuns

4 gânduri despre “Activităţi educative copii – În aşteptarea sărbătorilor Pascale, câteva decoraţiuni pentru casă. Sau mai bine spus, pentru suflet!”

%d