Machete didactice – Felicitări sau invitaţii originale pentru ocazii deosebite

Image

De ceva vreme sunt în căutare de idei care să mă ajute să organizez cât mai frumos dar și interesant, aniversarea lui Luca.
Dacă anul trecut, după lungi insistențe, Luca a chemat doar 5 colegi de-ai lui, iar dintre ei, cu jumătate a fost coleg și în grădiniță, de această dată lucrurile sau schimbat.
Mă bucur că vrea să socializeze mai mult și că se apropie de oameni cu o mai mare deschidere, asta doar dacă există și din partea lor o dorință.
Petrecerea de anul trecut a fost foarte frumoasa, iar Luca și invitații lui s-au simțit excelent. Am avut pregătite mai multe activități la care copiii au răspuns foarte bine. Așa că și în acest an doresc să fie totul ok și copiilor invitați să nu le pară rău că au venit.
Este destul de greu să organizezi acasă o petrecere dar și mai greu este să găsești formula ideala ca ea să decurgă frumos, constructiv, relaxant și… antrenant! Poate vor fi unii dintre voi care vor considera demersul meu cam deplasat, însă la această vârstă copiilor le trebuie un coordonator iar dacă acesta nu există, desfășurarea evenimentelor poate lua o întorsătură nedorită.
Lui Răzvan, în clasele primare îi organizam petrecerea cu colegii la Mc și nu regret (foarte tare!) însă, pe măsură ce anii au trecut, concepțiile mele au suferit niște modificări.
Parcă tot mai frumoase sunt aniversările făcute așa, ca pe vremuri!
Revenind la ideea de la care am plecat, am găsit într-o revistă Click! pentru femei, o modalitate de-a face niște felicitări sau invitații ori un suport pe care poate fi transmis un mesaj care mi-a plăcut și pe care am pus-o în aplicație. Pentru ce, veți vedea la momentul oportun.

Am avut nevoie de următoarele materiale:

foi cartonate de diferite culori
folie alimentara
foi albe
șervețele cu diferite modele
foarfecă
fier și masă de călcat
Image Image

Image

Am pus peste coala de carton ce a fost așezată pe masa de călcat, folia alimentară iar peste ea am așezat șervețelul (care în prealabil a fost desfăcut, pentru că știți, exista șervețele care au trei straturi, iar ele nu se prind corect, deci trebuie lăsat doar primul strat).

Image Image

Șervețelul îl decupați și lăsați doar imaginea dorită. Eu am folosit jumătate de șervețel având în vedere că-mi trebuia o suprafață mai mare de expunere. Practic am lipit șervețelul pe partea exterioara, față- spate, a întregii invitații.
Am întins cu grijă și am călcat. Trebuie să fiți atente pentru ca folia de plastic se poate lipi atât de fier cât și de suprafața pe care este așezată, dacă este în exces, însă se dezlipește ușor.

ImageImage

Eu am încercat inițial cu hârtie de copt pe care am pus-o deasupra, însă am observat că este mai comod să folosești hârtie albă, ea fiind mai groasă.
Temperatura fierului trebuie să fie la maximum și fierul să se preseze ușor peste șervețel timp de 15- 20 secunde. În acest timp, folia alimentară se topește iar șervețelul se lipește de cartonul colorat.
Se îndepartează coala albă și se decupează. Fiecare poate face ce model dorește așa cum fiecare poate decupa și orna după inspirația proprie.
La prima vedere pare foarte simplu, însă trebuie răbdare multa și…. creativitate.
Iată cum au ieșit invitațiile făcute de mine.

ImageImageImageImageImageImageImage Image ImageImageImage

M-am gândit la câteva activități în care le-as putea folosi cu succes, însă nu m-am hotărât încă pentru care voi opta. Dar mai am nițel răgaz pentru acest lucru. Sper să aleg varianta cea mai bună.
Voi cum organizați aniversările puilor voștri?

4 gânduri despre „Machete didactice – Felicitări sau invitaţii originale pentru ocazii deosebite

 1. Camelia Răspunde

  Wow, Ioana, multumim din suflet pentru tutorial!! Sunt senzationale rezultatele finite, nu imi vine sa cred cat de bine arata.
  Pentru urari vom reveni la momentul potrivit, dar pana atunci ii transmitem puiului multi pupici!

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Multumim Camelia.Nu este ideea mea, eu am pus-o in practica si-am mai modificat-o nitel, asa ca pentru cerintele mele. Sper sa fie frumos si copiii sa se simta bine.

 2. Asan Coca Răspunde

  Foarte frumoase ideile tale!! Multumim mult!
  Noi facem petreceri tematice, acestea sunt cele mai indragite. Ai mei, cand mergem la ziua de natsere a unui copilas , intreaba : ” si cu ce va fi tortul? :)…pentru ca ale noastre sunt tot timpul in ton cu tema petrecerii.
  Si eu fac totul handmade de la invitatii la tort .
  Tematica este intotdeauna aleasa de catre sarbatorit – eu mai intervin pe ici colo…dar ii las pe ei sa aleaga. Il pun pe cel mare sa planuiasca : cum vrei sa arate camera, ce jocuri vrei sa jucam, pe cine vrei sa invitam si tot asa 🙂
  Cu siguranta, si voi veti avea o petrecere superba- sunt sigura de asta!

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Stiu ca asa este ideal, petrecere tematica insa cand copiii sunt mai mari se cam schimba optiunile. Anul trecut am organizat tot soiul de jocuri, au participat ca un miniconcurs si am facut echipe. Nu se mai dadeau copiii dusi. Pentru anul acesta, am cateva variante insa sunt mai multi invitati si mai trebui sa hotaram, alaturi de Luca, ce anume prefera mai mult. Multumim de idei si de comentarii.

Lasă un răspuns