machetedidactice.com

Machete didactice – Copii hoinari prin anotimpuri!

De-a lungului timpului am  încercat ca machetele didactice pe care le realizez să poată fi folosite o perioadă mai lungă de timp, dar și să aibă „abilitatea” de-a se reinventa!
Poate că exemplificând va fi mai ușor de înțeles ce anume doresc să transmit.
Am confecționat pentru a orna o grupă, un grup alcătuit dintr-o fetiță, un  băiat și un cățel, iar ornamentul l-am pus la începutul anului școlar, deci în anotimpul toamna.
Lesne se poate observa acest lucru, pentru că aceștia aleargă prin frunze arămii, băiețelul are în mână o crenguță cu frunze uscate iar fetița câteva crizanteme.

.

La sosirea iernii, am scos covorul de frunze prin care aceștia alergau și am pus o „pătură” de zăpadă.

De această dată, băiețelul are în mână un felinar (confecționat tot de mine, iar fetița are o sorcovă (tot producție  proprie).

Mi-a plăcut ideea de continuitate și de a păstra personajele principale, modificând doar decorul. Așa și  „copiii ornament” au asistat la toate lecțiile și la toată joaca micuților din grupă!
O altă componentă demnă de luat în seamă, este cea financiară, deloc de neglijat, în condițiile în care, se știe, ce probleme sunt  în grădinițe și școli din lipsa banilor!
Îmi doresc să vă placă și această abordare așa cum îmi doresc ca bucuria micului meu grup să răzbată până dincolo de monitoare și să fie molipsitoare!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – Copii hoinari prin anotimpuri!”

%d