machetedidactice.com

Machete didactice – Pinocchio

Am ales să încep săptămâna la braț cu Pinocchio, un băiețel foarte drag inimii mele!
De fiecare dată când aud de Pinocchio, îmi revine în minte cartea pe care o aveam în copilărie (din fericire încă mai  exista!). Este o carte tipărită într-un format mare, dintr-o serie în care există și „Fram, ursul polar” dar și „Guliver”.
De ce îmi revine în minte? Pentru că avea textul original care are un farmec aparte.
În egală măsură, îndrăgesc ilustrațiile acestei cărți, care este diferită de felul în care este prezentat acum copiilor Pinocchio. Înțeleg faptul că pentru copiii mai mici textul trebuie să fie mai scurt, însă nu înțeleg de ce trebuie modificat conținutul și de ce personajele au alte nume!
Oricum, eu am ținut foarte mult la acest aspect iar cărțile cumpărate de mine băieților mei, cele cu poveștile consacrate, au fost cu textul original, pentru a nu știrbi din farmecul poveștii așa cum a transmis-o  autorul.

De aceea, când am fost solicitată să-l reprezint pe năzdrăvanul Pinocchio, n-am ezitat nici o clipă în a-l alege pe cel original (așa cum știu eu originalul)!
Și așa a ieșit macheta din imaginea de mai sus, o macheta foarte mare și foarte solicitantă la execuție, însă o macheta pe care eu o păstrez în inima mea, la loc de cinste. 🙂

Dimensiunea ei este de aproximativ 3 metri pe 2 metri și are alura pe care o vedeți.

 

Am ales să-l completez cu doar două accesorii, din care gulerul din tul este piesa principala și cea mai de efect.
Este lesne de înțeles că acest Pinocchio este mascota grădiniței cu același nume din Fălticeni, jud. Suceava.
Dacă vă place și vreți să-l vedeți, știți unde îl găsiți!

Lasă un răspuns

%d