machetedidactice.com

Machete didactice – Castelul celor trei culori și forme

Atunci când povesteam despre „Castelul de gheață”, vă spuneam că nu sunt la prima „construcție de anvergură” și că am experiența de calfa, dar și de zidar!
De fapt, experiența mea în această direcție a început când doamna Manuela și-a propus ca la inspecția finala de grad I să facă o lecție despre culori și forme.
Până aici nimic deosebit, însă lecția trebuia ținută cu o grupă de prichindei de 3 ani. Unde mai pui că la trei ani, programa școlară spune că cel mic trebuie să știe doar trei culori (roșu, galben și albastru) iar formele cunoscute să fie cercul și pătratul.
Asta da, provocare!
În proiectul ei era un castel și uite așa a venit ideea confecționării unui palat, palat cu care copiii să interacționeze. Numai bun, pentru că formele geometrice pe care le vedeți sub formă de ferestre au fost colorate la propriu, cu guașe, de către cei mici.

  

În partea de sus am finisat doar lateralele, pentru că pe mijloc s-a dorit un postament folosit la „Tehnica  blazonului”.
În partea din mijloc a castelului a fost pusă o placă ce avea rol de pod și pe care copiii de la centrul „Nisip  și  apă”  au expus figurinele confecționate de ei. Din păcate nu am fotografii care să arate ferestrele palatului colorate de copii, însă după nota primită de doamna educatoare, la final, și anume 10 (zece), trebuie că a fost o lecție foarte reușită! Însă acest lucru îl poate confirma numai cea care a trăit-o pe viu, eu, cea din umbră, asigurându-vă că am pus în pereții acestui castel toate gândurile bune și toată priceperea mea!

Lasă un răspuns

Niciun comentariu “Machete didactice – Castelul celor trei culori și forme”