Machete didactice – Castelul celor trei culori și forme

Atunci când povesteam despre „Castelul de gheață”, vă spuneam că nu sunt la prima „construcție de anvergură” și că am experiența de calfa dar și de zidar!
De fapt, experiența mea în această direcție a început când doamna Manuela și-a propus ca la inspecția finala de grad I, să facă o lecție despre culori și forme.
Până aici nimic deosebit, însă lecția trebuia ținută cu o grupă de prichindei de 3 ani. Unde mai pui că la trei ani, programa școlară spune că cel mic trebuie să știe doar trei culori (roșu, galben și albastru) iar formele cunoscute să fie cercul și pătratul.
Asta da provocare!
În  proiectul ei era un castel și uite așa a venit ideea confecționării unui palat, palat cu care copiii să interacționeze. Numai bun, pentru că formele geometrice pe care le vedeți sub formă de ferestre, au fost colorate la propriu, cu guașe, de către cei mici.

În partea de sus am finisat doar lateralele, pentru că pe mijloc s-a dorit un postament folosit la ,,Tehnica  blazonului”.
În partea din mijloc a castelului a fost pusă o placă ce avea rol de pod și pe care copiii de la centrul „Nisip  și  apă”  au expus figurinele confecționate de ei. Din păcate nu am fotografii care să arate ferestrele palatului colorate de copii, însă după nota primită de doamna educatoare, la final, și anume 10 (zece), trebuie că a fost o lecție foarte reușită!Însă acest lucru îl poate confirma numai cea care a trăit-o pe  viu, eu, cea din umbră asigurându-vă că am pus în pereții acestui castel toate  gândurile bune  și  toată priceperea mea!

0 gânduri despre „Machete didactice – Castelul celor trei culori și forme

 1. Alexa Răspunde

  E un castel superb! Daca a rezistat la interactiunea cu o grupa de copii inseamna ca e si foarte rezistent si bine facut! Felicitari!

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Multumesc frumos,Alexa!
   Mi-am dat toata silinta sa fie un material pe care sa se poata baza cea care mi l-a solicitat. Depinde foarte mult de educator și de modul în care reușește să-și gestioneze copiii.
   Știu că cei care au făcut parte din comisie. niște domni profesori universitari, au fost extrem de mirați de atmosfera de lucru din grupă. Cei mici, care au lucrat la centru „Arta”, acolo unde s-au pictat ferestrele, au purtat șorțulețe speciale pentru pictură, iar aceasta imagine a lor în plină creație, a fost minunată.
   Oricum, dacă se dorește a se face ceva se poate, numai că trebuie să existe și un efort pe măsură din partea celei care se pornește la așa ceva.
   Mulțumesc, încă o dată, pentru aprecieri!

 2. floridemandarin Răspunde

  Vai ce fain este! Noi am făcut o căsuță din carton toamna trecută în care se cuibărea micuțul! Am desființat-o după câteva luni din lipsă de spațiu. O am postată pe blog 🙂

  • machetedidactice Autor articolRăspunde

   Multumesc frumos pentru atentia pe care mi-o acorzi! Castelele acestea reprezinta un mare prilej de bucurie pentru cei mici. M-am bucurat ca am putut contribui la reusita lectiei acestei d-ne educatoare.

Lasă un răspuns