machetedidactice.com

Trei scurte de marți

Prima

Astăzi, Fluturașii au avut serbare. Sunt încântată că cei mici au fost extrem de dezinvolți, colindele, poeziile, dansurile ieșind exact așa cum trebuie, relaxate și naturale interpretate cu bucurie. Băiețeii mai emotivi. Am simțit o supradoza de iubire în grupă, mamele copilașilor – de bunici nu mai pomenesc – topindu-se la propriu tații reușind a fi mai stăpâni pe ei, cel puțin așa le arătau fețele. Nu știu inimile.

Emoții din plin la împărțirea darurilor.

Mulțumesc părinților (pardon, Moșului) pentru că nu m-a uitat. Am fost cuminte, chiar prea cuminte aș putea spune.

Soldățelul din Spărgătorul de nuci știe că a venit la cineva care-l iubește.

A doua

Bradul ce Crăciun trebuia să ajungă și la noi acasă. Dacă nu-l luam eu nu avea cine să-l ia deci am dus la bun sfârșit și această îndatorire.

Dacă nu eu, atunci cine?

Doar că sarcina a fost îndeplinită în momentul în care bradul a ajuns la locul lui. Pentru asta am avut de tăiat tulpina pentru că era prea înalt, această provocare durând nu mai puțin de o ora folosind coada de vulpe, bonfaierul, ciocanul și toporișca ce mai, un întreg arsenal, la final eu fiind udă, leoarcă. Dar fericită!

Bradul așteaptă să fie împodobit însă și mâine e o zi.

A treia

Am aflat niște lucruri despre persoane extrem de prezente în viața mea în ciuda faptului că eu sunt absentă total din viața lor necunoscându-le până nu de mult. Mă parazitează de ani de zile și mă analizează/critică/invidiază fără a avea habar cum sunt cu adevărat, cine sunt și ce pot face. De când am aflat de ele sunt într-o continuă uluire, nepricepând cum a fost posibil așa ceva. Au vârste diferite, pregătiri diferite și totuși ceva le unește. Pe veci.

Lasă un răspuns

%d