machetedidactice.com

Trebăluieli

Pentru că la ora cinci eram deja în picioare mi-am găsit destule de rezolvat așa cum găsește o mamă de făcut pe unde se duce.

Am tras o fugă până la magazin sa iau ingrediente pentru mâncare și așa am descoperit că unele dintre produsele de aici sunt mai ieftine ca la noi în condițiile în care un englez mediu câștiga mai mult că un român. Dar am lăsat judecățile de valoare și am purces la ce aveam de făcut că nu dispuneam de prea mult timp.

La noi am găsit această înghețată la aproape 40 de lei.

Odată terminat ce mi-am propus am plecat în oraș, nu doar la plimbare ci și pentru a mai rezolva una-alta. Un soare strălucitor și o atmosferă de vară a fost și astăzi ori asta a făcut plimbarea noastră și mai plăcută.

Dacă nu ești atent nici nu-ți dai seama că pot exista asemenea oaze în mijlocul orașului. Verdeața are un efect miraculos asupra stării de sănătate a oamenilor, aceasta nefiind doar trupească ci și mentală. Toate sunetele care răzbat din și dinspre coroanele copacilor sunt pline de vitalitate, culorile florilor semănate de oameni întregind perfect ceea ce oferă natura.

La 25 de grade am hotărât că o înghețată ar fi exact ce ne trebuie drept pentru care am procedat în consecință. Mi-a plăcut aroma și locul unde am savurat-o, unul din care n-aș mai fi plecat. Atât de multă lume vine în acest parc, copiii în cărucioare ori bătrâni la fel, adolescenți care cauta umbra impunătorului castel pentru a mai pune la cale câte o gogomănie, cupluri aflate la apusul vieții împărțindu-și greutățile și neputințele încât trebuie că e ceva special la el. Și chiar este!

De această dată am venit pregătită cu alune cu doar cu vorbe și gânduri bune.

Orașul are o atracție și știu că ea vine din arhitectură, din zâmbetul oamenilor pe care-i întâlnești, din atmosfera care învelește ceea ce trăiești. Noul cu vechiul face casă inspirată poveștile de demult având altă însemnătate.

Eu ciulesc urechile pentru a nu rata nimic.

Lasă un răspuns

%d