machetedidactice.com

Moșul care fură startul. Simplu

Astăzi am avut bucuria și plăcerea de a intra în posesia unui dar pe care Moșul l-a trimis. Neașteptat a fost, considerând gestul foarte special, darul în sine mergând direct la sufletul meu.
Fiind o împătimită cititoare și scormonitoare într-ale livrescului, m-a bucurat să îmbrățișez două cărți de care nu avea cunoștință și pe care de îndată ce le-am putut cuprinde n-am mai stat pe gânduri în a le parcurge.

Simplu 1 Versuri Hrănitoare și Simplu 2 Versuri Hrănitoare sunt semnate de Cristela Georgescu și ilustrate de Cristiana Radu. Dacă despre doamna Cristela Georgescu nu am știut nimic, acum având prilejul să aflu mai multe, tușa Cristianei Radu nu-mi era străină, cu ilustrațiile semnate de ea întâlnindu-mă de mai multe ori, adunându-se ceva timp.

Simplu 1 a fost rescrisă aproape în totalitate, cuprinzând texte noi din care copii și părinții deopotrivă să primească informații care să le umple viața de bucurie, cunoaștere și succes.

Textele sunt scrise pentru adulți, dar le vor plăcea foarte mult și copiilor.

Au fost adăugate rețete noi și păstrate o parte din cele din prima ediție, îmbunătățite și îmbrăcate în texte explicative care promovează sănătatea naturală, alimentația simplă și respectul față de natură.

Simplu (unu) este mai mult decât o carte, este o încântare care poartă cititorul într-o lume de poveste, într-o lume a poeziei, într-o lume în care sănătatea se îmbină armonios cu joaca. Ne poartă în lumea frumoasă a copilăriei dar în același timp îi poartă pe copii într-o lume a mâncării sănătoase. Toate rețetele au în spatele lor o poveste spusă în versuri fiind pe placul celor mici și creând lumea de poveste care le este atât de dragă.

Prin rime jucăușe, desen și culoare, Simplu. Versuri Hrănitoare este o colecție de educație pentru sănătate, folosind pretextul unor meniuri simple, poartă cititorul de orice vârstă dincolo de textul strict alimentar: în viață totul e hrană. Cristela Georgescu (sursa: aici)

În prezentarea cărții este specificată vârsta cărora se adresează, 14 – 16 ani, 16 – 18 ani însă formatul ei se pretează mai mult celor mici, informațiile din carte putând fi explicate în așa fel încât să fie pricepute și de cei mici.

În Simplu 1 avem o introducere semnată de Călin Georgescu, pentru ca în Simplu 2 să citim cuvântul înainte semnat de psihologul Raluca Babotă pentru ca în ambele să avem la final note și un cuvânt de încheiere. Iar în cuprins veți descoperi cum se face o supă limpede și un marțipan cu efect de cranț, veți afla despre biscuiți inimoși, înghețată de mai multe feluri, pateu de măsline, dar mai ales despre lapte și turtițe cu gust de Crăciun foarte potrivit pentru acest moment al anului.

Abia aștept să mă reîntâlnesc cu copiii pentru a împărtăși bucuria unor rețete atât de gustoase, dar mai ales sănătoase în care rimele te ajută să nu le uiți degrabă. Spor la citit!

Lasă un răspuns

%d