machetedidactice.com

D de la delfin sau poate nu?

Azi am meșterit un D, de fapt o literă D prilej cu care am plonjat în lumea lui. În timp ce o confecționam, gândul mi-a fugit la băieți, atunci când erau mici.

Dudu dăruiește dude delicatei Delia.
Dolofanul Dragoș discută despre dovlecii din debaraua duduii Domnica.

Câte propoziții am făcut și ce atmosferă specială mi-a rămas în amintire devreme ce mi-a aduc atât de bine aminte după atâția ani.

Am încercat să fac o analiză a cuvintelor care încep cu litera d pe care le îndrăgesc cel mai mult iar primul care s-a așezat în rând a fost determinare pe care mi-aș fi dorit-o să fi apărut mai de timpuriu în viața mea, măcar așa cum este acum. Dar nu m-a îndrumat nimeni pentru a pricepe care este adevăratul sens al ei.
Apoi a scos capul dilema, care s-a lipit de mine în prea multe momente ale existenței. Am plătit scump, de asta sunt conștientă.
Despre dimineți devreme pot scrie mult și bine fie că sunt cele pline de frământări, panică, speranțe, fie că sunt însoțite de vuietul mării ori gângurit de copil. Pe toate le-am parcurs fără a-mi da seama că sunt unice și irepetabile.

Nici durerile nu m-au ocolit, ca de altfel pe mulți dintre noi și fie că au fost ale facerii, ale dragostei ori trupești le-am suportat cu speranța că se vor termina dându-mi răgazul de a-mi reface forțele. Slavă Domnului! am putut merge mai departe, dovada fiind chiar acum, cu mine scriind aceste rânduri.

La capitolul decepții nu știu de ce-mi vine să mă aplec mai tare asupra celor pe care le-am provocat mai tare decât asupra celor pe care le-am îndurat. Însă așa-i viața asta, cu decepții care vin din diferite domenii pe care trebuie să te străduiești să le rezolvi. Dacă am reușit? Nu prea!

Ar mai fi dorințe, deziluzii și nu în ultimul rând, dragoste. Dragoste față de multe, cuvântătoare ori ba, dar una sinceră și de lungă durată.

Cât despre destin cine poate ști? Poate bunul Dumnezeu care mă privește și nu înțelege de ce sunt așa însă eu mă străduiesc să devin în fiecare zi o variantă mai bună a mea, depunând efort cu determinare, consecvență și pasiune.

Sunteți bine cu d-urile din viața voastră?

Lasă un răspuns

%d