machetedidactice.com

O nouă zi de căutări într-un oraș fascinant

Dimineața, devreme, am plecat la Universitate pentru a-l însoți pe Răzvan așa cum o făceam când era student iar noi aici. Am fost doar eu, Luca dorind a mai lenevi iar eu a mai vorbi cu copilul mare fără a interveni nimeni.

Campusul era foarte animat, mulți studenți grăbindu-se spre cursuri iar personalul angajat spre birourile lor.

Am vizitat Colchesterul în toate anotimpurile, dar cel mai spectaculos, de departe, arată toamna.  E ceva ce doar în vise mai poți cuprinde, natura dovedind, dacă mai era nevoie, de ce este în stare. Un spectacol de culori și forme de cea mai bună calitate.

Așa de special a fost că mâine vrea și Luca să meargă cu noi iar eu mă bucur, mult mă bucur pentru că vom reedita secvențe din anii precedenți. 

După amiază a aparținut centrului orașului și nu doar lui, asta după ce am terminat treburile domestice. E o bucurie pentru mine să le pregătesc mâncarea și să-i vad bucurându-se de bucatele gătite. În fiecare zi gătesc pentru că nu fac mult ci doar atât cât să se mănânce la o masă.  E mai bună mâncarea proaspătă, asta e clar. Azi a fost lasagna și chiar dacă nu am avut nucșoară ( nu înțeleg cum de nu s-a regăsit printre zecile de borcanele cu mirodenii pe care le are Răzvan aici) a ieșit super, cremoasă și gustoasă (cel puțin așa am înțeles după ce s-a terminat o tavă).

Vremea superbă ne-a scos din casă și așa am continuat explorările în doi.

În drumul nostru, după ce i-am arătat lui Luca ce a omis ieri prin neprezentare, am întrat într-un magazin cu dulciuri americane pentru că nu am încetat a fi copii niciodată, dulciurile fiind apanajul acestei vârste.

În Castle Park nu am intrat nepregătiți pentru că eram învățați cu situația și ce anume se cere, drept pentru care am mai beneficiat de drăgălășeniile locatarilor văzându-ne cu lecțiile făcute.

Revenind acasă, pe înserat, am constatat că am bătut un record în ceea ce privește mișcarea, drept pentru care acum am o noua provocare, aceea de a-mi depăși vechea realizare.  Ori nu știu dacă voi putea însă voi încerca, negreșit!

Lasă un răspuns