machetedidactice.com

În ciuda vremii capricioase, fluturii din lumea mea continuă să zboare

Întreaga săptămână trecută a fost una capricioasă, cu multe ploi, frig, tunete și fulgere mai accentuat ca în anii trecuți în aceeași perioadă a anului. Ascultam dimineață la radio o analiză a fenomenelor și paleta lor era foarte largă pe alocuri îngrijorătoare dacă e să pomenesc de prezența codurilor roșii, aseară fiind așteptate grindina de dimensiuni mari, vijelia puternică, averse torențiale și frecvente descărcări electrice în partea de sud a țării.
Tot ieri, în intervalul 22.00 – 22.30, în județul Teleorman erau anunțate vijelii cu rafale de peste 90-100 de km/h, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale cu peste 25 l/mp însă fiind la mare depărtare de noi e diferit ca percepție.
Aceste fenomene nu au loc doar pe teritoriul țării noastre și Europa confruntându-se cu fenomene meteo extreme, furtunile continuând să afecteze largi zone de pe continent.
Săptămâna trecută au fost momente din zi când cerul s-a limpezit, soarele reușind a zvânta bălțile formate și a da plantelor energia necesară pentru a se dezvolta cu rapiditate, crescând practic sub ochii noștri.

În bula mea e diferit; fluturii multicolori mă învăluie din toate părțile, eu admirându-le grația și delicatețea. După ce au ieșit din pupă, au zăbovit puțin la soare pentru a-și usca aripile.

S-au încolonat apoi și au zburat în lumea largă pentru a răspândi frumosul.

Later edit: Tocmai m-am întors de la Iași. Am avut parte de tot soiul de manifestări ale vremii, unele mai frumoase ca altele.

Priviți în jur pentru că spectacolul din lumea asta este fascinant!

Lasă un răspuns

Un gând despre “În ciuda vremii capricioase, fluturii din lumea mea continuă să zboare”

%d