machetedidactice.com

Drumul Dunării de la izvor până la vărsare

Luna trecută am avut plăcerea nemaipomenită de a meșteri un proiect pentru cineva de peste hotare. M-a mirat mult mail-ul pe care l-am primit și el a generat o corespondență susținută în stabilirea tuturor detaliilor de construcție, însă cu precădere de modul în care urma el să ajungă acolo.

Am avut plăcerea și bucurie să dialoghez cu o persoană extrem de serioasă, deschisă și cooperantă, iar asta a făcut ca totul să se desfășoare în cei mai frumoși parametri.

Lucrul la acest proiect m-a purtat prin diferite registre ale existenței mele, pentru că subiectul a fost de așa natură. Bunăoară, cum să nu-mi aduc aminte de momentul în care am primit un telefon de la cei care organizau emisiunea concurs Vrei să fii milionar?, întrebarea de acces fiind: Ce distanță parcurgere Dunărea pe teritoriul României?

Totul a fost așa de plăcut și am lucrat cu atâta bucurie, rezultatul final arătând așa:

Stegulețele pe care le vedeți sunt menite a evidenția orașele importante prin care trece. De asemenea, în documentul PDF pe care l-am făcut am specificat pe lângă noțiunile legate de geografie am evidenția și cum a fost ilustrată în scrierile vremii, atât literare cât și muzicale.

Este neîndoios că fluviul Dunărea sau Istrul, cum îl numeau anticii, izvorăşte în marele ducat al Badenului. Geografii afirmă chiar că izvorăşte la şase grade zece minute longitudine estică şi patruzeci şi şapte şi opt minute latitudine nordică.

Jules Verne în „Pilotul de pe Dunăre”

Lasă un răspuns

%d