machetedidactice.com

Găselnițe de marketing

Pentru mine, ziua de astăzi a fost una care s-a terminat într-un mod pe care mi-l doream de mult. S-au aliniat, cumva, unele stări care tremurau de multă vreme.
Întâlnirea cu un profesionist face întotdeauna diferența dacă și tu, novice, ai încredere că totul se poate așeza pe un drum pe care n-ai mai fost de multă vreme, dar pe care ți-l dorești.
În altă ordine de idei, azi am avut treabă la Jumbo. Am constatat că și anul trecut, cam pe la aceeași vreme, eram acolo. Nu-mi face o plăcere deosebită să merg, e un spațiu care-mi creează o stare de disconfort, însă sunt momente în care nu am încotro pentru a cumpăra ceea ce am nevoie.

Mergând la prima oră, nu era nimeni, în interior petrecând minute bune singură fiind.

   

Mai alergau de colo-colo angajații care nu mai pridideau să aranjeze produsele pentru Paște. O sumedenie de iepuri, ouă, pui și tot ce ține de această sărbătoare se înșiruia în mormane demne de invidiat pentru oricine iubește aceste lucruri.

Știu foarte bine că, marketingul include ascultarea clienților – sau cercetarea pieței pentru că am lucrat ani mulți în acest domeniu, dar tot mă miră faptul că nici măcar nu s-au stins ecourile colindelor că iepurele e deja prezent. Deci lumea trebuie să înțeleagă că marketingul este mult mai mult decât promovare și vânzare. Este un mod de a analiza întreaga activitate în raport cu piețele. Utilizând toată gama instrumentelor de marketing, se  poate avea succes evitând în mod eficient concurenții și deservind cu efect clientela. Știu că așa e bine să fie, pentru ca impactul să fie major, dar mirarea tot rămâne. Iar atâta timp cât nu figurez în nici o multinațională care se ocupă cu așa ceva, am voie să mă mir?

Evident că am, că nu trebuie să dau socoteală nimănui!

Lasă un răspuns

Un gând despre “Găselnițe de marketing”

%d