machetedidactice.com

Despre blue monday care la mine a fost bleumarin cu accente nedefinite

În afara faptului că mă amuză zilele astea care sunt atribuite unei anumite aniversări, viața mea merge înainte cu foarte mici variațiuni, asta dacă nu se mai ivește careva care dorește a mă scoate de pe drumul meu.
Și am câteva chestii ce trenează de ani de zile care mă tot scot în decor, în ciuda faptului că am căutat tot soiul de modalități de a le elimina negăsind ceva care să-mi dea și o rezolvare clară. Dar continui să caut, asta-i clar pentru că nu renunț eu atât de ușor. Nu vorbesc de costuri!
Zile de blue monday în viețile oamenilor sunt mult mai multe decât au reușit să prezică cei care fac acest soi de analize. Mai ales în societatea românească ele ocupă și zile de marți, miercuri, joi chiar sâmbetele și duminicile atunci când în mod normal ar trebui să-ți tragi sufletul. Dar nu ți-l poți trage că are grijă societatea în care trăiești să-ți reamintească asta.
Aproape totul te plasează într-o blue monday zi de zi. Și nu trebuie să alegi prea mult pentru că fie că te gândești la sistemul educațional, la cel sanitar, la cel administrativ, totul, dar totul are o tentă de blue.


(sursa: aici)

Știu că multă lume, cunoscută mie ori ba, are atât de multe probleme că albastrul acesta capătă tente de indigo, energia necesară rezolvării lor lăsând persoana fără vlagă.
Nu, nu vreau să par fatalistă pentru că oricum nu interesează pe nimeni zbuciumul meu, dar la nivel de societate e cam greu de gestionat. Dacă lumea e din ce în ce mai îngrijorată pentru că nu poate face față avalanșei de cereri cum anume ne vom crește copiii?
Știu, la noi prin multă minciună, înșelătorie, prefăcătorie și alte tertipuri care ne arată că unii sunt șmecheri și se descurcă.
S-or fi descurcând, dar pe spinarea cui?

(Blue Monday 2022. Luni, 17 ianuarie, este considerată cea mai deprimantă zi a anului Foto: Guliver/GettyImages)

Lasă un răspuns

%d