machetedidactice.com

„Familia Willoughby” de Lois Lowry capitolele 12 și 13

Citind Capitolul 12 * Încă un mesaj criptic aproape că mi-a venit să coc și eu niște biscuiți, la fel ca dădaca copiilor, atât de tare ajunsese mirosul la mine iar eu salivam din plin. Așa se întâmplă atunci când povestea te prinde așa de tare și intri în ea la propriu. Este momentul unor destăinuiri care-i fac pe protagoniștii poveștii să se plaseze într-o poziție diferită față de începutul poveștii. Copiii constată că au o relație familiară cu dădaca, aceasta comportându-se mult mai bine ca părinții lor. Bucuria mea a fost altfel pentru că am mai avut un suflețel alături, curios de povestea ce se auzea lângă ea.

Capitolul 13 * Poștașul cel slugarnic în acest capitol descoperim că soția și copilul Căpitanului Melanoff sunt în viață și trăiesc bine-merci în nord-vestul Elveției. De ce Căpitanul Melanoff a renunțat la căutarea lor rămâne să aflăm.

Un capitol amuzant în care vedem cum se „vorbește„ într-o limbă străină adăugând doar niște terminații cuvintelor deja cunoscute din limba maternă. Nu încercați?

Am trecut de jumătatea cărții și acțiunea e tot mai interesantă. Nu vi se pare?

Lasă un răspuns

%d