machetedidactice.com

Panorama zilei

Fălticeni, 22 mai 2020,
Pandemie: infectați 17712/ decedați 1159/ vindecați 10777

Tot cu ochii la cer am stat și astăzi atât cât am ieșit. O zi rece cu un vânt sâcâitor.

 

Ora la care am ieșit astăzi mi-a permis să văd o mulțime de grupuri formate din adolescenți care nu respectau nici pe departe distanțarea și numărul permis. Unii îmbrățișați de-a dreptul, alții în spinarea prietenilor – la propriu. Multă bere și țigări, dar și covoare de semințe. M-am abținut cu greu să nu comentez la cei care scuipau semințe, la propriu, atunci când treceai pe lângă ei, dar mi-a fost teamă că nu dovedesc să o scot la un liman cu 6 băieți, să fi fost de 15 – 16 ani. Multe fete care beau bere, am înțeles că e fără alcool și că e o mare modă acum. Mie nu-mi place să văd o fată cu o doză într-o mână și cu țigara în alta, mergând pe stradă. Dacă stă pe o bancă, într-un parc consider că e mai ok, se percepe altfel nu că aș avea ceva împotriva băuturii ori a tutunului, fiind de acord cu ele mai târziu și fiecare hotărând pentru sine. Fiind de modă veche, rămân la convingerea că unele gesturi se fac numai în anumite locuri și feluri.

Luca a continuat cu pregătirea pentru evaluare și a întrat, din nou, pe platforma brio.ro. E interesant că mai iese din rutină iar rezultatul de astăzi l-a bucurat mult. Întrebările sunt altfel puse asta provocându-i bucurie și stârnindu-i curiozitatea.  Primul test pe care l-a făcut atunci când am descoperit site-ul nu l-a terminat, s-a oprit la jumătate și rezultatul pe care l-a obținut l-a mâhnit mult mai mult decât mă așteptam. Așa că, în următoarea zi a continuat și s-a descurcat mai bine. Rezultatele concrete nu se dau ci doar graficele din imagine, ele fiind detaliate pentru fiecare capitol în parte.

Pe seară, am avut bilet la Royal Opera House din Londra, acolo unde am urmărit Cinderella (Cendrillon), un spectacol pe care dealtfel nu aș fi avut cum să-l văd la fața locului. Un regal adevărat despre care voi scrie mâine, că prea tare m-a impresionat. Acum s-a terminat și a meritat cu prisosință timpul acordat!

(sursa foto: aici)

Important este că suntem în formulă completă și asta-i tot ce contează. Sănătate!

Lasă un răspuns