machetedidactice.com

Rânduri pentru un om special

De pe data de 11 martie, atunci când au fost închise școlile, activitatea mea de confecționare a machetelor a intrat în moarte clinică. Am terminat ceea ce aveam de făcut, pentru doamnele care aveau programate lecții de susținut în luna aprilie, neavând de unde ști atunci ce va urma.
Sunt tristă și pentru că atelierele pe care le aveam trecute în agendă au fost sistate, eu având o parte din materiale pregătit și niște socoteli făcute. Semnalele pe care le-am primit. acelea că nu s-a renunțat la ele urmând a le face când se va putea, au venit să mai îndulcească amarul.
Dar chiar și așa, am un sentiment pe care nu știu unde să-l încadrez având în vedere situația de față.
În luna aprilie, la începutul ei, am primit un mesaj de la o doamnă cu care colaborez de mulți ani, care îmi solicita niște materiale pentru a le lucra cu niște copii speciali dintr-un centru. Nu știu nici acum amănunte, dar solicitarea a fost aceea de a le confecționa fără a le picta și a le trimite lor. Am răspuns solicitării și am trimis machete mărunte, reprezentând primăvara, pentru ca cei mici să le transforme în mărțișoare. Au fost și machete mai mari reprezentând diferite personaje.

Înainte de sărbători, am mai primit o solicitare de a confecționa niște machete, doamna spunându-mi că după ele, adică după sărbători, va intra cu copiii în carantină și să aibă activitate.
Aceste machete sunt mari, unele dintre ele au 1 metru și reprezintă personaje din povestea „Căsuța din oală”. Tot nepictate sunt, treaba urmând a fi terminată acolo. Vreau să-i mulțumesc și pe această cale pentru demersul ei și pentru implicare!

Ele pictate arată așa:

Dacă credeți că vă pot fi de folos cu ceva ce ține de activitățile școlare (proiecte de grad ori inspecțiile intermediare) fie că e vorba de machete, fișe, crafturi ori șorțuri povestitoare m-aș bucura să le confecționez. Detaliile pot fi stabilite cu fiecare în parte.
Sănătate multă și spor la ce faceți voi în căsuțele proprii!

P.S. Ouțele pe care le vedeți în imaginea cu machete nepictate, le-am pictat și înfrumusețat scara blocului. Parcă era nevoie de puțină culoare care să mai distragă atenția de la clorul care ne-a invadat.

   

Lasă un răspuns